Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Informační linku pro seniory spustil i Jičín. Krajská funguje od pátku

Od pátečního rána se mohou senioři nad 80 let registrovat do systému na očkování proti viru COVID-19. Velice často s tím však potřebují pomoct. Existuje proto hned několik informačních linek, kde s registrací pomůžou operátoři. Od pátku funguje krajská a nově i dvě telefonní čísla v Jičíně.

Jičínská linka je dostupná na telefonních číslech 493 545 234 a 493 545 246.

„Linky jsou dostupné v pracovních dnech od 8:00 do 17:00. V první řadě se referenti odboru sociálních věcí pokusí otázky vyřešit na telefonu, jsou však připraveni v krajním případě vyslat pracovníka za seniorem, aby společně provedli registraci na mobilním zařízení,“ potvrdil redakci mluvčí radnice Jan Jireš. Radnice zároveň prosí obyvatele Jičína, aby seniorům s případnou registrací pomohli.

Krajská linka slouží od pátku

Společně s registračním systémem spustil informační linku i Královéhradecký kraj. Ta je dostupná každý všední den od 9:00 do 15:00 na telefonním čísle 495 817 110. Ta ale nemá sloužit jako náhrada pro státní linku 1221.

„Lidé, kteří nemají přístup k internetu nebo jim s registrací nemohou pomoci blízcí a nedovolají se na centrální informační koronavirovou linku 1221, mohou využít krajskou informační linku na telefonním čísle 495 817 110, kde získají ty nejdůležitější informace, a třeba i pomoc s registrací,“ informoval hejtman Martin Červíček (ODS).

Jen během pátečního dopoledne se na krajskou linku obrátilo necelých 500 volajících. Nejčastější dotazy se týkaly problémů spojených s výpadky registračního systému, někteří chtěli radu, jak při registraci postupovat.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky informační, linka, telefon, Jičín, Královéhradecký, kraj, registrace, očkování, senior, pomoc, 80 let, Martin Červíček, ODS, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Informační linku pro seniory spustil i Jičín. Krajská funguje od pátku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.