Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vláda asi upraví seznam nezbytného zboží, které lze prodávat

Vláda podle ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) příští týden asi upraví seznam nezbytného zboží, které mohou nabízet obchody. Řekl to dnes novinářům po návštěvě očkovacího centra v Brně. Zachovat chce pravidlo, že velké obchody nesmí prodávat zboží, na které se specializují malé prodejny, které mají kvůli opatřením proti covidu-19 zavřeno.

Od 27. prosince lze v supermarketech prodávat jen výrobky povolené i pro prodej v malých obchodech. Lidé tak smí nakupovat například potraviny, pohonné hmoty, drogerii, léky, krmiva či brýle. Opoziční politici v té souvislosti kritizují, že podle aktuálního seznamu je třeba v případě obuvi nutné spoléhat na internetové obchody, zato kamenné prodejny mohou nabízet například zbraně a střelivo.

Blatný dnes řekl, že si kabinet uvědomuje, že se seznam nezbytných věcí proměňuje mimo jiné v souvislosti s tím, jak se mění roční období. "V rámci úpravy PES, kterou plánujeme příští týden, bude upraven i tento seznam. Budou tam zahrnuty pravděpodobně například papírnické výrobky. Je to potřeba kvůli dětem do škol," řekl.

Na nerovnost podmínek pro prodej v supermarketech a malých obchodech upozorňovala při podzimní vlně epidemie opozice. Vadilo jí, že supermarkety nabízely i zboží ze sortimentu drobných prodejen, které musely zůstávat zavřené. Blatný chce, aby ani po změnách nevznikaly konkurenční výhody. "Bude to pro všechny. Pokud povolíme například papírnické výrobky v hypermarketech, musí je být možnost prodávat i mimo ně. Ta spravedlnost bude zachována," uvedl.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB: Papírnictví Mix

Štítky papírnictví, vláda, změna, novinky, seznam, zakázané, zboží, úprava, obchod, Jan Blatný, ANO 2011, Brno, Protiepidemický systém České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vláda asi upraví seznam nezbytného zboží, které lze prodávat  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.