Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Náchodská nemocnice potřebuje pomoc, vzkazuje na sociálních sítích starosta Náchoda

Náchodská nemocnice potřebuje POMOC. Tak začíná výzva náchodského starosty Jana Birkeho (ČSSD) na svém Twitteru. Podle jeho vyjádření je nemocnice na samotné hraně kapacity. Nemocnice je doslova závislá na pomoci armády. Pokud by vojáci odpadli, znamenalo by to vážné komplikace.

"Zdravotní sestry a personál jsou na dně. Je to tam ohrožené v momentě, kdyby počet pacientů dál rostl a vojáci byli povoláni jinam, případně by vypadly sestry. Proto se obracím na všechny a cílím na silné obětavé chlapy, kteří v tuto chvíli mohou všeho nechat a být k dispozici pro práci v nemocnici v řádu hodin a na zavolání do toho naskočit," řekl Birke.

Podle starosty už není třeba hledat dobrovolníky s odbornou praxí. „Potřebujeme dát dohromady akceschopnou partu deseti, dvaceti chlapů bez ohledu na kvalifikaci, kteří mohou pomoci," uvedl ve výzvě na Twitteru. Ti mají pomoct současnému personálu například při manipulaci s pacienty.

Situace v Královéhradeckém kraji patří mezi nejhorší v celé České republice. Šíření nákazy je celorepublikově nejhorší na Trutnovsku, Hradecku, Rychnovsku a právě Náchodsku. Podle údajů z webu hlidacstatu.cz je v kraji hospitalizováno celkem 469 pacientů. K dnešnímu dni byla volná pouze dvě covidová lůžka na jednotkách JIP a ARO.

Královéhradecký kraj rozšiřuje lůžka mimo nemocnice

Hejtmanství kvůli vytíženosti začala otevírat nová lůžka mimo nemocnice. V případě nutnosti bude aktivováno několik desítek lůžek pro pacienty s mírnějšími příznaky. Rozšíření se plánuje například v lázeňských zařízeních nebo v léčebnách pro dlouhodobě nemocné.

První dva infekční pacienti s covidem s mírnějším průběhem onemocnění, kteří nepotřebovali intenzivní péči, byli v minulých dnech převezeni do lázeňského zařízení v Janských Lázních na Trutnovsku.

"S Janskými Lázněmi jsme se nejprve začali bavit o 30 lůžkách, ale definovali jsme si, že těch lůžek může být daleko více. Takto se bavíme o všech zařízeních, která přicházejí v úvahu. Proto věřím, že kdyby nepříznivý trend z hlediska zatíženosti nemocnic pokračoval, zvládneme to," řekl hejtman Martin Červíček (ODS).

Ohodnoť článek

Foto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje

Štítky nemocnice, Náchod, COVID-19, koronavirus, pandemie, situace, personál, starosta, Jan Birke, šíření, pomoc, vzva, pacient, Twitter, ČSSD, Královéhradecký kraj, Martin Červíček, okres Trutnov, Janské Lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náchodská nemocnice potřebuje pomoc, vzkazuje na sociálních sítích starosta Náchoda  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.