Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na silnicích v Královéhradeckém kraji v minulém roce zemřelo 25 lidí. Je to o polovinu méně než předloni

V Královéhradeckém kraji loni zemřelo při dopravních nehodách 25 lidí, o 23 méně než v roce 2019. Ubylo i těžce a lehce zraněných. Celkový počet nehod v Královéhradeckém kraji loni klesl o sedm procent na 4845 nehod. Na nižší nehodovosti se podle policie projevila i epidemie koronaviru, která utlumila silniční dopravu na jaře a na podzim.

Královéhradecký kraj se s 25 mrtvými při nehodách vrátil k úrovni let 2017 a 2018, kdy na silnicích kraje zemřelo 24 a 18 lidí. Předloňských 48 mrtvých znamenalo velký výkyv směrem nahoru a nejvyšší počet obětí nehod od roku 2012, kdy zemřelo 57 osob. V letech 2013 až 2018 počet mrtvých na silnicích kraje trvale klesal.

Počet těžce zraněných při nehodách loni klesl o 31 na 110 z předloňských 141. Lehce zraněných ubylo o 73 na 1129. Celková škoda při policií evidovaných nehodách loni v Královéhradeckém kraji klesla o tři procenta na 332 milionů korun.

Nejtragičtější loňská nehoda se stala 24. června, kdy při srážce osobního auta s dodávkou u Libuně na Jičínsku zemřeli muž a žena z osobního vozu. Další dva zraněné muže z dodávky záchranáři přepravili vrtulníky do nemocnic v Hradci Králové a v Liberci. Druhou nejvážnější nehodou byl 21. července střet vlaku s osobním automobilem na nechráněném železničním přejezdu u Borohrádku na Rychnovsku, při němž zahynuli dva lidé z auta.

Za první tři dny tohoto týdne zemřeli na silnicích při dopravních nehodách v kraji tři lidé, další jsou vážně zraněni

Tento týden byl z pohledu dopravních nehod v Královéhradeckém kraji hodně tragický. Policejní statistiky se smutným koncem rozšířila pondělní nehoda u Vrchlabí, kdy řidič srazil při couvání chodkyni, která později zemřela. Další dva lidé zahynuli...

Poslední tragická nehoda loňského roku se stala 26. prosince u obce Lupenice na Rychnovsku, kde po nárazu do betonového sloupu zemřel šestasedmdesátiletý řidič osobního auta.

Letošní první tragická nehoda se stala na Rychnovsku

Při nárazu osobního auta do stromu u obce Bolehošť na Rychnovsku dnes odpoledne zemřel řidič. Ve voze muž cestoval sám. Zemřel na místě nehody. Jde o první nehodu se smrtelným zraněním v letošním roce v Královéhradeckém kraji.

"Řidič Škody Felicia mezi obcemi Bolehošť a Přepychy z dosud nezjištěné příčiny vyjel ze silnice a narazil do stromu," řekla mluvčí policie Lucie Konečná. Policie silnici v místě nehody uzavřela a dopravu svedla na objížďky přes obce Bolehošť, Ledce, Voděrady a Libel.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZSLK

Štítky nehoda, statistika, tragická, smrt, doprava, Královéhradecký kraj, rok, 2020, havárie, silnice, policie, pandemie covidu-19, okres Rychnov nad Kněžnou, Bolehošť, Lucie Konečná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na silnicích v Královéhradeckém kraji v minulém roce zemřelo 25 lidí. Je to o polovinu méně než předloni  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.