Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

První zápas roku na jedničku. Hradec Králové v derby položil Pardubice na lopatky

Fanoušci hokejové extraligy si pravděpodobně nemohli přát lepší vstup do nového roku. Prvním zápasem bylo oblíbené hokejové derby, které Mountfield HK vyhrál 3:2. Do druhého extraligového derby v letošním ročníku naskočili Hradečtí v plné sestavě.

Už to vypadalo, že první třetina skončí bez gólu. Zbývalo 35 vteřin do přestávky, když se ke kotouči dostal hradecký Jordann Perret a z oslabení vstřelil branku. Kotouč se podařilo mezi betony Koukala vstřelit jen sedm vteřin po rozehrané hře.

Následně to fungovalo jako na houpačce. Na každý vstřelený gól našli Pardubice do několika minut odpověď. Zápas nakonec rozhodla až branka Jakuba Orsavy, ta padla pět a půl minuty po zahájení poslední třetiny. Paradoxně k tomu opět došlo v přesilové hře.

"Byl to výborný zápas, jsme rádi za tři body. Utkání rozhodly speciální týmy, dali jsme dva góly z přesilovek, což se nám často nestává. Oslabení jsme ubránili, navíc jsme v něm dali gól, což nám hodně pomohlo. Věděli jsme, že Pardubice hrají dobře, mají výborný pohyb, ale byli jsme připraveni," řekl za Hradec Králové asistent trenéra David Kočí

Sestava Hradce Králové: Mazanec - Blain, Nedomlel, Pilař, F. Pavlík, Šalda, Jank - Orsava, Koukal, Kevin Klíma - Jergl, V. Růžička ml., J. Sklenář - Smoleňák, Cingel, Perret - Lev, Morong, Zachar - Kelly Klíma.
Trenér: V. Růžička
Sestava Pardubic: M. Klouček - Nakládal, J. Kolář, Hrádek, J. Mikuš, Vála, Ďaloga, Holland - Blümel, Poulíček, Paulovič - Camara, R. Kousal, Mandát - O. Machala, O. Roman, Svačina - Matýs, O. Rohlík, Kusý.
Trenér: R. Král.

Hradec Králové byl v prvním zápasu roku silnější i na střely. Zatímco Moutfield pálil na soupeřovu branku celkem 35x, Pardubice prověřili brankáře Hradce Králové jen 26x. Naopak Dynamo vyhrálo 31 z 60 vhazování.

"Myslím, že to bylo vyrovnané a bojovné utkání, které rozhodly přesilovky. Při hře pět na pět jsme měli, myslím, víc šancí, ale neproměnili jsme je. Je obrovská škoda, že tady nemohli být fanoušci, protože by byla pekelná atmosféra. Přesto mělo utkání náboj a grády," řekl trenér Dynama Richard Král.

Mountfield se po nedělním zápasu drží na pátém místě tabulky se 48. body. Další zápas čeká kádr v úterý 5. února, kdy pojede na led Sparty do Prahy. Z posledních pěti zápasů vyhrál Mountfield tři utkání.

Dlouhodobě se vede lépe Hradci Králové

Východočeské derby jsou oblíbenou jak mezi hráči, tak fanoušky. Z dlouhodobého hlediska se však lépe vede Hradci Králové. Z posledních 20 vzájemných zápasů jich Mountfield ovládl 14. Vyplývá to z informací na webu klubu.

Největší debakl zažilo Dynamo 18. října 2016 a 15. října 2017. V těchto zápasech vyhrál Hradec Králové o rovných šest branek 8:2 a 6:0. Poslední východočeský zápas vyhrálo Dynamo na konci loňské sezóny v rámci 43 kola. Na ledě u soutoku porazil Hradec Králové 3:4.

Další východočeská odveta je v plánu 17. února na ledě v Pardubicích. Jen o pět dní déle pak porovnají východočeské týmy své síly znovu, tentokrát pod Bílou věží.

Ohodnoť článek

Foto Mountfield HK

Štítky hokej, extraliga, Mountfield HK, Dynamo, Pardubice, Hradec Králové, derby, zápas první, 2020, výhra, HC Dynamo Pardubice, FC Hradec Králové, Mountfield Hradec Králové, Extraliga ledního hokeje, Jordann Perret, AC Sparta Praha, Richard Král, Vlastimil Růži

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První zápas roku na jedničku. Hradec Králové v derby položil Pardubice na lopatky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.