Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Společnost PORR usiluje o zrušení tendru na stavbu fotbalového stadionu v Hradci Králové

Stavební společnost PORR podala rozklad k předsedovi Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) kvůli tendru na stavbu fotbalového stadionu v Hradci Králové. Firma, která se soutěže neúčastní, ale je účastníkem řízení, usiluje o zrušení tendru. Soutěž po námitce společnosti PORR řeší ve správním řízení ÚOHS, město tak kvůli tomu nemůže s případným vítězem podepsat smlouvu.

ÚOHS v polovině prosince rozhodl, že město v tendru chybovalo, když se nedostatečně podrobně a srozumitelně vypořádalo s námitkami společnosti PORR, která si stěžovala na zadávací podmínky soutěže. Rozhodnutí ÚOHS je podle radnice procesního charakteru, a nejde tedy o verdikt, zda stanovení zadávacích podmínek je správné, či nikoli.

"Vyjádření ÚOHS jsme od začátku plně respektovali a rozhodli jsme se nechat jej nabýt právní moci. Administrátor zakázky už přes Vánoce začal pracovat na opětovném vyřízení námitek, abychom tak byli plně v souladu s vyjádřením ÚOHS. Toto vyjádření však navrhovatel nerespektoval a podal proti němu rozklad. Nyní budeme čekat, jak se s vyvstalou situací ÚOHS vypořádá," uvedl náměstek primátora pro investice Jiří Bláha (ODS).

Město stavbu na místě polorozbořeného všesportovního stadionu připravuje přes 15 let a jde o jednu z prioritních investic stotisícového Hradce Králové. Zakázka je vypsaná metodou Design and Build, tedy Navrhni a postav. Dané jsou základní požadavky města na velikost a funkce stadionu. Město dosud mínilo, že smlouvu s vítěznou firmou by radnice mohla uzavřít na jaře roku 2021. Na projektování a stavbu bude mít firma dva roky.

Tendr, který město vypsalo 4. září, vstoupil do druhého kola. Všichni přihlášení uchazeči splnili kvalifikační podmínky a do 5. února budou moci podat předběžné nabídky. Tendr má hodnotu téměř 600 milionů korun bez DPH. V prvním kole se zájemci do soutěže pouze přihlásili a město následně posuzovalo, zda splňují podmínky odbornosti.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Hradec Králové

Štítky ČR, správa, stavby, fotbal, stadion, Hradec Králové, ÚOHS, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, Porr, soutěž, Jiří Bláha, ODS, Vánoce, fotbalový stadion

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Společnost PORR usiluje o zrušení tendru na stavbu fotbalového stadionu v Hradci Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.