Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Většina prodejců umožňuje reklamaci nebo vrácení zboží i přes současná omezení

Od neděle platí přísnější opatření proti koronaviru, vybrané obchody a hypermarkety nesmějí nabízet některé zboží. Prodejci ale většinou reklamace, vrácení nebo výměnu dříve zakoupeného zboží umožňují.

Vrátit výrobky nebo je reklamovat umožňují i některé obchodní sítě, které nemají ze zákazu maloobchodního prodeje výjimku a z jejich prodejen se staly výdejny.   

Vrátit a reklamovat zboží je možné v prodejnách Lidl. „Vrácení zboží je přitom s platnou účtenkou či naší mobilní aplikací Lidl Plus možné až do 90 dnů od nákupu," uvedl mluvčí řetězce Tomáš Myler.

V Česku platí pátý, nejpřísnější stupeň pohotovosti systému PES. Otevřené mohou být jen potraviny, lékárny, drogerie, optiky, květinářství nebo galanterie.

To samé je možné i v Tescu. Nevhodný dárek mohou zákazníci přinést do kteréhokoliv obchodu Tesco v republice. Má to ale podmínky. Nesmí být použitý, musí k němu být účtenka, nesmí být přestřižena Visačka a s nákupem by měl být uchován i záruční list.

„Výjimku tvoří úhrada nákupu Tesco poukázkou, dárkovými nebo sociálními poukázkami stravovacích společností. V těchto případech nelze záruku vrácení peněz uplatnit," upozornil mluvčí společnosti Václav Koukolíček. Umožněna je i výměna oděvů, lidé ale měli vyčkat, až se bude moci oblečení opět zkoušet.

Zboží, které je v současné době zakázáno prodávat, je v prodejnách Albert na pokladnách zablokované. Není proto možná ani jeho reklamace. Reklamační lhůta tak bude prodloužena o délku trvání zákazu.

V Electro Worldu je lhůta na vrácení prodloužena do konce ledna. Vztahuje se na jakékoliv zboží zakoupené od 22. října.

Prodejci sportovního vybavení

Sportisimo přeměnilo prodejny na výdejny. Podle informací, které jsou uvedeny na webu řetězce v nich je možné vracet a reklamovat zboží, ale také vyzvedávat vyřízené reklamace. Okamžitá výměna výrobků není možná.

Pro členy klubu Sportisimo, kteří si zakoupili zboží mezi 1. říjnem a 23. prosincem, je možné vrácení do 31. ledna. Stejný termín, tedy poslední lednový den, se vztahuje také na všechny zákazníky, kteří provedli nákup od 24. prosince.

Decathlon deklaruje 90 dní na vrácení po otevření prodejen.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky obchody, PES, zákaz, prodej, ČR, řetězce, reklamace, Tesco, Lidl, Česko, Protiepidemický systém České republiky, Decathlon, Albert Česká republika, Electro World, SPORTISIMO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Většina prodejců umožňuje reklamaci nebo vrácení zboží i přes současná omezení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.