Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Hradec Králové chce nakopnout sociální služby. V prvním kole dotací rozdělí 45 milionů korun

Hradec Králové rozděluje finanční dotace sociálním službám pravidelně. V rámci posledního kola dorazilo na magistrát celkem 96 žádostí. V rámci něho bude přerozděleno 45,5 milionů korun. Druhé kolo dotací se pak bude konat v první polovině letošního roku.

„V příštím roce se chystáme zvýšit výdaje o více než 12 procent na 51,5 milionů korun. Celkové náklady místních poskytovatelů sociálních služeb v Hradci Králové jsou zhruba 400 milionů korun. Vedle příjmů od klientů jsou jejich služby financované právě z rozpočtu města. Dalším zdrojem jsou pak státní a krajský rozpočet,“ říká náměstek primátora pro oblast sociálních věcí Martin Hanousek (Zelení).

Města v kraji bojují s rozpočtem, většinou jen dotáhnou akce z letoška. Průvan v kasách udělala hlavně pandemie

Města v Královéhradeckém kraji postupně schvalují své rozpočty na rok 2021. Většina města byla kvůli současné pandemii donucena vyškrtat ze svých plánů některé investiční akce. Snad jedinou výjimkou je Náchod. Tam je v plánu investovat přes 200...

Kromě dotací i nová odlehčovací služba

Kromě podpory v rámci dotací se město v letošním roce pustilo i do stavby nové odlehčovací služby Honkova. Ta městkou kasu vyjde na 155,7 milionů korun. Budova nabídne 35 lůžek, moderní zázemí a zelenou zahradu. Součástí stavby bude i nové parkoviště. Samotná stavba bude mít tvar písmene V. 

Hotovo má být do konce roku 2021. Ještě ten samý rok by mělo centrum přijmout první klienty. Provozovat ho bude městem zřizovaný ústav. „Je to pro nás záruka primární dostupnosti pro klienty, kterými mají být hlavně obyvatelé z Hradce Králové,“ řekl náměstek Hanousek.

Zařízení bude poskytovat čtyřiadvacetihodinovou službu na přechodné, maximálně tříměsíční období. Budova je navržena tak, aby bylo snadné se po ní pohybovat na vozíčku. Pohodlná bude i pro samotný personál, který se bude například starat o trvale ležící pacienty.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky finance, Hradec Králové, podpora, dotace, sociální, služby, Honkova, odlehčovací, služba, první, kolo, sociální služby, Martin Hanousek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové chce nakopnout sociální služby. V prvním kole dotací rozdělí 45 milionů korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.