Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

FOTO | VIDEO: Kvůli požáru dílny byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. V budově bylo několik tlakových nádob

K požáru dílny v obci Velká Jesenice došlo v sobotu krátce před devátou hodinou večer. Podle informací hasičů měla být uvnitř uschovaná svářečská souprava s tlakovými lahvemi. I proto byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Během zásahu se lehce zranil jeden z dobrovolných hasičů.

„Po příjezdu hasičů na místo události provedli rychlý průzkum. Z domu byla zachráněna jedna žena, která byla bez zranění,“ popisuje mluvčí hasičů Martina Götzová. V tu chvíli byl požár rozšířený po celé ploše o rozměrech zhruba 10 x 3 metrů.

Jedním z hlavních úkolů hasičů bylo zachránit rodinný dům, ten stál v těsné blízkosti hořící haly. Proto byl jeden z vodních proudů použit právě na jeho ochlazování. To se nakonec povedlo a krátce po půl jedenácté v noci byl velitelem ohlášen konec zásahu. Druhý den ráno se hasiči na požářiště vrátili a ohledali ho.

„Škoda, kterou plameny napáchaly, byla vyčíslena na přibližně 200 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování,“ vysvětluje mluvčí hasičů. Při hašení byl lehce zraněn jeden člen dobrovolných hasičů, skončil tak v péči lékařů.

Na místě v noci zasahovalo sedm jednotek hasičů z Jaroměře a Náchoda a Nového Města nad Metují, Velká Jesenice, Bohuslavice Nahořan a Česká Skalice.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky požár, foto, Náchodsko, Velké Jesenice, tlaková, láhev, poplach, hasiči, HZS, Královéhradecký, kraj, Velká Jesenice, dílna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO | VIDEO: Kvůli požáru dílny byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. V budově bylo několik tlakových nádob  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.