Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

První kolo výběrového řízení na stadion je u konce. Všichni žadatelé podmínky splnili

Minulý týden skončilo první kolo tendru na stavbu nového fotbalového stadionu v Hradci Králové. Do něho se podle informací Hradecké Drbny přihlásili čtyři uchazeči. V pátek tak mohlo být zahájené druhé kolo, v něm budou společnosti podávat cenové nabídky.

„V prvním kole se zájemci do zadávacího řízení na stavbu multifunkčního fotbalového stadionu pouze přihlásili, jelikož muselo být posouzeno, zda uchazeči splňují podmínky odbornosti,“ vysvětluje princip výběrového řízení náměstek Jiří Bláha (ODS). Některé z uchazečů musela radnice požádat o doplnění informací.

Všechny společnosti nyní mají čas do 5. února, do kdy musí město podat předběžné nabídky. Ty chce radnice konzultovat s každým uchazečem zvlášť. Až poté budou moct uchazeči o stavbu stadionu podat finální nabídku.

Tendr řeší antimonopolní úřad

Minulý týden Hradecká Drbna informovala o to, že město při tendru na nový fotbalový stadion chybovalo. Podle antimonopolního úřadu se radnice nedostatečně vypořádala s námitkami společnosti POOR. Ta si stěžovala na zadávací podmínky soutěže.

Město sice tendr nemusí zrušit, ale za současné situace nemůže s případným dodavatel podepsat smlouvu. Alespoň ne do doby, než skončí správní řízení antimonopolním úřadem. Celou situaci tak řeší administrátor zakázky.

"V tuto chvíli máme v zásadě dvě možnosti. Můžeme buď podat rozklad, který má odkladný účinek rozhodnutí, a vyčkat, jak rozhodne předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Druhou možností je, že necháme rozhodnutí nabýt právní moci a následně necháme administrátora opětovně vypořádat námitky stěžovatele," vysvětluje primátor města Alexandr Hrabálek (ODS).

Radnice i přes tyto komplikace věří, že se podaří dodavatele vybrat v termínu. Se stavbou nového stadionu by se mělo podle vedení města začít v první polovině příštího roku. Hradec Králové stavbu s

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FC Hradec Králové

Štítky fotbal, sport, výběrové, řízení, stadion, uchazeč, Hradec Králové, tendr, podmínky, komplikace, stavba, správní, magistrát, správce, výběrové řízení, fotbalový stadion, Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, radnice, Drbna.cz, ODS, Jiří Bláha, Alexandr Hra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Hora

Doufám,že to nebude plivátko pro deset tisíc diváků .

Středa, 23. prosince 2020, 08:52Odpovědět

Jan Dlouhý

Třeba se jednou dočkáme....?

Úterý, 22. prosince 2020, 05:26Odpovědět

První kolo výběrového řízení na stadion je u konce. Všichni žadatelé podmínky splnili  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.