Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

PŘEHLED: Jak je to s otevírací dobou během Vánoc a svátků?

I několik let po přijetí zákona o svátečním zavírání obchodů stále potřebujeme Google, abychom se přesvědčili, jak to s otevírací dobou je. Velkým zmatkem bývají vánoční svátky a příchod Silvestra. Některé velké obchodní řetězce zůstanou zavřené celé tři dny, jiné upravují otevírací dobu.

V tomto ohledu zákon nařizuje zavřít obchody nad 200 metrů čtverečních pouze na Štědrý den po obědě. Řada řetězců si tak upravují otevírací dobu po svém. Například Kaufland na Štědrý den neotevře vůbec a zavřený zůstane i během svátků a na Nový rok. Na Silvestra bude mít řetězec zkrácenou dobu od 7:00 do 18:00.

Na Štědrý den, oba svátky vánoční a Nový rok zůstanou zavřené i prodejny Penny Marketu. Upravená otevírací doba bude platit na Silvestra. To zůstanou obchody otevřené pouze do 17:00.

Nakonec na Štědrý den neotevřou ani prodejny LIDL, ačkoliv o tom řetězec uvažoval. Zavřeno bude na první a druhý svátek vánoční a Nový rok. Stejně jako konkurence otevře řetězec obchody i na Silvestra. Pouze však do 17:00.

Kde tedy na Štědrý den nakoupíme?

24. prosince dopoledne nakoupíme v prodejnách Tesco a Albert. Prodejny těchto dvou řetězců zůstanou otevřené jen během dopoledne. Stejně jako konkurence pak zůstanou zavřené až do 27. prosince. Na Silvestra zůstane Tesco otevřené do 15:00, Albert až do šesti večer. Na Nový rok bude zavřeno.

Na Vánoce otevře i BILLA. 24. prosince bude možné nakoupit od 7:00 do 12:00. Následně se prodejny až do neděle zavřou. Zavřeno bude i na Nový rok.

Státní svátky – zavřeno
Nový rok (1.1.), Den vítězství (8.5.), Den české státnosti (29.9.), Den vzniku československého státu (28.10.), Štědrý den (24.12. od 12:00), první a druhý svátek vánoční (25. a 26.12.).
Státní svátky – otevřeno
Svátek práce (1.5.), Den slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje (5.7.), Den upálení mistra Jana Husa (6.7.) a Den boje za svobodu a demokracii (17.11.)

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky obchody, otevírací, doba, svátky, Vánoce, Štědrý den, silvestr, LIDL, Kaufland, Albert, Tesco, Billa, centrum, svátek, obchod, nový rok, Google, Albert Česká republika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alice Pilařová

Kaufland Hradec Králové má na webu uvedeno, že 24.12. je otevřeno 7.00-11.45 hod.

Středa, 23. prosince 2020, 12:15Odpovědět

PŘEHLED: Jak je to s otevírací dobou během Vánoc a svátků?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.