Počasí dnes21 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Česká pošta prodloužila rozhodný den. Vánoční balík bude možné podat do pondělí

Kdo nestihne podat vánoční balík na poštu dnes nebo zítra, nemusí zoufat. Česká pošta prodloužila rozhodný den, do kdy podat balík tak, aby byl doručen do Štědrého dne. Balík Do ruky může být podán do soboty, balík Na poštu nebo Do Balíkovny pak do pondělí.

Prodloužením rozhodného dne Česká pošta reaguje na zhoršující se epidemickou situaci. Lidé tak budou mít více času na objednání vánočních dárků a dalšího zboží přes e-shopy. Pokud to nebude nutné, nebudou muset do kamenných obchodů.

I přesto ale doporučujeme všem, aby s objednáním dárku nebo odesláním balíku neotáleli. Uvedené termíny znamenají data převzetí zásilek Českou poštou do přepravy. Při objednávce na e-shopu je proto nutné dále připočítat čas, který potřebuje ke zpracování požadavku a k předání balíků do přepravy. Pokud někdo podá balíky po tomto datu, samozřejmě uděláme maximum, abychom je doručili do Štědrého dne,“ řekl mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

Kvůli koronavirovým opatřením je počet přepravovaných balíků před letošními Vánoci extrémní. Rekord trhl 7. prosinec, kdy měla pošta v jeden moment v přepravě 1,13 milionu balíků. Letos už asi překonaný nebude. Rekord z minulého roku byl půl milionu zásilek v jednu chvíli.

Ohodnoť článek

Foto Facebook.com/ Ceskaposta

Štítky Česká pošta, balík, Vánoce, prodloužení, rozhodný den, Štědrý den

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká pošta prodloužila rozhodný den. Vánoční balík bude možné podat do pondělí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.