Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

S antigenním testováním v kraji odedneška pomáhají hasiči. Předvánoční termíny jsou pryč

O antigenní testování v Královéhradeckém kraji je velký zájem, i proto odedneška pomůžou nemocnicím také hasiči. Dvojice hasičů je odedneška například ve Fakultní nemocnici Hradec Králové. Druhý tým pak pomůže v nemocnicích, které spravuje Královéhradecký kraj.

O testování je zájem. Hradec Králové má plno

O antigenní testování v Královéhradeckém kraji je velký zájem. Všechny nemocnice dokážou během jednoho dne otestovat zhruba 1.500 lidí. I tak je například v Hradci Králové až do Vánoc plno. Ještě včera odpoledne zůstávalo pár volných termínů na dnešní den.

O něco lepší situace s termíny je v nemocnicích Královéhradeckého kraje. Testy je možné podstoupit v Náchodě, Trutnově, Jičíně, Rychnově nad Kněžnou a ve Dvoře Králové nad Labem. Nechat se otestovat je možné i v některých ordinacích. Odběrové místo se připravuje i v soukromé nemocnici ve Vrchlabí.

Podmínkou pro podstoupení antigenního testu je online rezervace na webových stránkách jednotlivých nemocnic. Odběrová místa jsou zpravidla otevřená vždy od 6:00 do 18:00. Testování je zdarma a provádí se stejně jako PCR test – výtěrem z nosohltanu.

Hasiči pomáhají dlouhodobě

„Mobilní odběrový tým HZS Královéhradeckého kraje vyjel poprvé do terénu začátkem listopadu. Od té doby prováděli příslušníci každý den v týdnu odběry především u občanů, kteří se nemohli dostavit do stávajících odběrových center,“ připomíná činnost hasičů jejich mluvčí Martina Götzová. Celkem za tu dobu hasiči zajistili odběr zhruba tisícovku vzorků.

Na jednotlivá místa hasiče posílalo operační středisko Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje. To během obou pandemických vln koordinovalo spolupráci všech složek IZS. Hasiči byli k ruce i během celoplošného testování v sociálních zařízeních a domovech seniorů.

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky hasiči, test, antigenní, covid-19, kronavirus, Hradec Králové, Královéhradecký, kraj, rezervace, termín, zájem, nemocnice, Královéhradecký kraj, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Vánoce, Nemocnice Vrchlabí, s.r.o., Náchod, Trutnov, Zdravotnická záchranná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S antigenním testováním v kraji odedneška pomáhají hasiči. Předvánoční termíny jsou pryč  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.