Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Černá hora a Pec pod Sněžkou chtějí v pátek zahájit sezonu. Bude záležet hlavně na počasí

Jeden z největších českých skiareálů, SkiResort Černá hora - Pec pod Sněžkou v Krkonoších hodlá v pátek zahájit sezonu. Včerejší rozhodnutí vlády umožnit lyžařským areálům otevřít, vlekaři z Černé hory a Pece pod Sněžkou přivítali.

V pátek by vlekaři chtěli otevřít sjezdovku Anděl na Černé hoře a sjezdovky Javor, Smrk a Zahrádky v Peci pod Sněžkou. "Nicméně bude záležet na vývoji počasí v následujících dnech. V druhé polovině tohoto týdne tak budeme termín otevření areálů a počet sjezdovek ještě upřesňovat," řekla mluvčí SkiResortu Zina Plchová.

Na Černé hoře v minulých letech začínala lyžařská sezona mnohdy jako první v Krkonoších i v republice. Loni se první vlek na Černé hoře rozjel 7. prosince, předloni to bylo 30. listopadu. V roce 2017 se na Černé hoře poprvé lyžovalo 17. listopadu a v roce 2016 to bylo už 12. listopadu.

Vláda povolila provoz lyžařských středisek od pátku, ale ubytovací a stravovací zařízení budou muset zůstat mimo provoz, výdejová okénka budou možná. V Česku začne od pátku platit přísnější čtvrtý stupeň protiepidemického systému (PES).

Ve skiareálech by měla platit přísná pravidla týkající se například front u vleků nebo systému fungování v půjčovnách lyžařského vybavení. Ministerstvo průmyslu a obchodu s dalšími experty v předchozích týdnech připravovalo manuál pro provoz zimních středisek.

Vláda dnes odsouhlasila návrh ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO), aby se Česko vrátilo ze třetího do čtvrtého stupně protiepidemického systému PES od nadcházejícího pátku. Kvůli tomu se opět zpřísní opatření proti epidemii covidu-19....

Asociace horských středisek (AHS) už dříve uvedla, že vítá otevření středisek i za těchto podmínek. Podle ředitele AHS Libora Knota budou moci sloužit alespoň sportovcům, rezidentům a jednodenním návštěvníkům. Podle některých zimních středisek a hotelů jim toto řešení způsobí ztrátu velké části klientely.

Ohodnoť článek

Štítky rekreace, koronavirus, vláda, Krkonoše, skiresort, lyžování, zima, sezóna, sport, sjezdovka, hotel, hory, Černá hora, Pec pod Sněžkou, Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Černá hora a Pec pod Sněžkou chtějí v pátek zahájit sezonu. Bude záležet hlavně na počasí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.