Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Muzeum východních Čech v Hradci Králové chystá novou stálou expozici. K vidění bude v létě

Nová stálá expozice v Muzeu východních Čech v Hradci Králové bude ve druhém a třetím patře. Zaměřená bude především na historii města a jeho královskou historii. Práce by radnice ráda zahájila ještě během letošních Vánoc.

V plánu je novou expozici začít budovat nejpozději po novém roce. Práce se mohou protáhnout až do léta. „Stálá expozice se bude nacházet ve čtyřech sálech. Ve druhém patře budou umístěny výstavy s názvem K městu českých královen a Cesta k pevnosti. Ve třetím podlaží se v dalších dvou sálech bude nacházet výstava K Salónu republiky,“ říká náměstkyně primátora Věra Pourová (ANO).

Ve druhém a třetím patře muzea budou nové počítače, promítačky i osvětlení. Ty vítězná firma naistaluje společně s expozicí.

Výběrové řízení na dodavatele město vypsalo už letos v létě. Ještě předtím bylo třeba zkontrolovat a upravit projektovou dokumentaci. „Postupovali jsme tak s ohledem na zkušenosti z minulosti, kdy výběrové řízení skončilo několikrát neúspěšně. Stalo se tak zejména proto, že dodavatelé buď cenu velmi navýšili oproti předpokládané hodnotě, anebo se nikdo nepřihlásil,“ dodává Pourová. Tentokrát se společnost podařilo najít.

Město chce peníze na realizaci získat z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Už v minulosti získalo město 75 milionu korun na doplacení rekonstrukce muzea. Zbývajících 14 milionu korun by se tak mohlo použít na novou expozici.

Ohodnoť článek

Foto hkregion.cz

Štítky Muzeum východních Čech, Hradec Králové, expozice, patro, nové, historie, firma, náklady, radnice, výstava, kultura, léto, Vánoce, Věra Klásková, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muzeum východních Čech v Hradci Králové chystá novou stálou expozici. K vidění bude v létě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.