Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Kromě vlaků začnou jezdit od neděle jinak i autobusy. Začíná platit nový jízdní řád

Kromě vlakových jízdních řádů začnou od zítřka platit nové i pro autobusovou dopravu v Královéhradeckém kraji. Změny vycházejí od podmětů samotných cestujících. Novinkou bude například školní spoj mezi Jičínem a Lomnicí nad Popelkou.

 „Opodstatněným požadavkům se kraj vždy snaží vyhovět. Řada změn v jízdním řádu se tak dotýká dojíždění školní mládeže nebo má zajistit lepší vazbu mezi autobusovými spoji a vlakovými spoji,“ říká radní Václav Řehoř (ODS).

Nové školní spoje

První novinkou, kterou si cestující vyžádali, je školní spoj na mezikrajské trase z Jičína do Jilemnice. Ten pojede v každý všední den vždy ve 13:04. Měl by odlehčit původnímu školnímu spoji, který jezdí pravidelně přeplněný.

Další změna zlepší dojíždění žáků a studentů z Chotče, odkud do Hořic vyjede spoj, který dosud začínal až v Mlázovicích. Zároveň bude až do Chotče prodloužena trasa odpoledního spoje z Hořic.

Žáci dobřanské školy budou mít odpoledne lepší dojíždění ve směru do Sedloňova, Deštného v Orlických horách a Orlického Záhoří. Nový školní spoj pojede od školy ve 12:48.

Od neděle začne platit nový vlakový jízdní řád. V Královéhradeckém kraji posílí spoje do Chocně

Vlakoví cestující si budou muset ohlídat jízdní řády. Od neděle totiž začne platit nový pro rok 2021. Dobrou zprávou je, že posílí spoje z Hradce Králové do Letohradu. Víc vlaků bude jezdit i mezi Náchodskem a Chocní. Rychlejší bude spojení z...

Večerní spoje

„Nové večerní spojení z Úpice bude sloužit především lidem dojíždějícím na noční směnu do Náchoda. V opačném směru budou mít v Červeném Kostelci autobusy lepší vazbu na spěšný vlak z Hradce Králové,“ řekl mluvčí kraje Michal Friček.

Odjezdy autobusů z Police nad Metují do Machova se posunou o pět minut, aby spoj lépe navazoval na vlak jedoucí od Náchoda.

Aktuální jízdní řády vlaků i autobusů v Královéhradeckém kraji najdou cestující už dnes například v aplikaci iDos.cz nebo na webech jednotlivých dopravců.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto KORID LK | Zdroj Královéhradecký kraj

Štítky jízdní, řád, doprava, vlak, autobus, Královéhradecký, kraj, spoj, školní, večerní, tisková zpráva, jízdní řád, Královéhradecký kraj, Jičín, Lomnice nad Popelkou, Václav Řehoř, ODS, Choteč, Hořice, Jilemnice, Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kromě vlaků začnou jezdit od neděle jinak i autobusy. Začíná platit nový jízdní řád  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.