Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Královédvorské autobusové nádraží je nově pod dohledem kamer

Městská policie ve Dvoře Králové nad Labem pokračuje v rozšiřování stávajícího městského kamerového systému. V prostoru autobusového nádraží byly ke konci října nainstalovány tři nové kamerové body. Do té doby nebyla tato lokalita kamerově zabezpečena.

 „Autobusové nádraží považuji za strategické místo ve městě, kde se shromažďuje velké množství osob, zejména dětí a mládeže. Kamery nám tak zajistí online dohled nad touto lokalitou,“ říká ředitel Městské policie Dvůr Králové nad Labem Jan Štípek.

Kamery podle Štípka působí i preventivně a věří, že přispějí ke zvýšení bezpečí občanů, nebude tu docházet k ničení vyvěšených jízdních řádů, odpadkových košů, popíjení alkoholu a podobně.

Kamerový systém se osvědčil. „V době nouzového stavu využíváme kamery například při dohledu na dodržování vládních opatření. Autobusové nádraží je místem, kde se hodně schází mládež a pohybují se zde také lidé bez domova. Dříve strážníci tuto lokalitu kontrolovali i několikrát denně, nyní ji můžeme kontrolovat online. Další výhodou je, že dohled pomocí kamer provádí také Policie ČR,“ vysvětluje.

Městská policie investovala do kamerového systému statisíce

V průběhu letošního roku investovala městská policie do rozšířeného kamerového systému skoro 450 tisíc korun. Kromě kamer, které teď střeží autobusové nádraží, zakoupila i autonomní kamerový bod. Ten bude možné operativně použít v místech, kde není přívod elektřiny nebo napojení na metropolitní síť.

Větší část peněz, ve výši 313 tisíc korun, byla získána z dotace Ministerstva vnitra. Městská policie je připravena žádat o další dotační prostředky i v příštím roce. „Chceme pokračovat v rozvoji a obnově kamerového systému, stále je třeba modernizovat technologicky zastaralé části kamerového systému a podle aktuálních potřeb ho rozšiřovat. Lokality volíme na základě podnětů občanů města, a především podle místní znalosti strážníků a Policie ČR, která má ke kamerovému systému přístup a jeho záznamy může využívat,“ dodává Štípek.

Strážníkům pomáhá kamerový dohlížecí systém zabezpečit veřejný pořádek. Předchází trestné činnosti a přestupkům a odhalovat jejich pachatele. Aktuálně se skládá ze 42 pevných kamer, které jsou ve vytipovaných lokalitách města, kde je větší množství lidí a dochází  tu k porušování veřejného pořádku, poškozování majetku nebo dopravním přestupkům.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Dvůr Králové nad Labem

Štítky kamerový systém, Dvůr Králové nad Labem, městská policie, autobusové nádraží, videokamera, Policie České republiky, Ministerstvo vnitra České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královédvorské autobusové nádraží je nově pod dohledem kamer  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.