Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Část Hlavní ulice na Novém Hradci by se mohla otevřít už letos. Město žádá o předčasné užívání

Silničáři opravují Hlavní ulici na Novém Hradci Králové. Třetina už je hotová a město by proto rádo, aby mohli opravený úsek využívat řidiči dřív. Žádá proto o předčasné užívání. Pokud jej získá, mohla by se první část otevřít už v druhé polovině měsíce.

Pro Hradec Králové se jedná o jednu z největších investičních akcí roku 2020. Rekonstrukce vyjde na 57,8 milionu korun.

„Jde o úsek od začátku zástavby místní části Kluky až k bývalému rockovému klubu U Cikána,“ říká mluvčí magistrátu Kateřina Šmídová. Dokončený úsek začali silničáři opravovat na začátku letních prázdnin. Nyní je tato část v takovém stavu, aby na ní vjela auta.

„V lednu nebo únoru, jak počasí dovolí, budou zahájeny práce na dalším úseku, jedná se o zbývající část komunikace, tedy až po ulici Národních mučedníků,“ říká náměstek primátora Jiří Bláha (ODS). Kromě Hlavní ulice se opraví i ty okolní, nová bude zeleň i zastávka městské hromadné dopravy Kluky.

Kompletně hotová rekonstrukce (a sní spojené práce) má být hotová v první polovině roku 2022. Radnice věří, že se tento termín podaří dodržet i s vydáním kolaudačního souhlasu. O ten bude město žádat až ve chvíli, kdy bude celá investiční akce dokončena.

V zimě bude Hlavní ulice průjezdná celá

Na pár týdnu chce radnice nedokončenou Hlavní ulici otevřít pro řidiče kompletně. „Jedná se však o dočasný stav kvůli zimní odstávce stavebních prací. Jakmile budou opět práce pokračovat, bude nedokončená část ulice znovu uzavřena,“ potvrzuje mluvčí.

Pokud se městu podaří získat souhlas s předčasným užíváním, měl by nový úsek od zastávky Kluky po klub u Cikána zůstat otevřený.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Hlavní, ulice, Nový Hradec Králové, rekonstrukce, silnice, oprava, MHD, zastávka, Kuky, předčasné, užívání, radnice, magistrát, žádost, Hradec Králové, Jiří Bláha, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Část Hlavní ulice na Novém Hradci by se mohla otevřít už letos. Město žádá o předčasné užívání  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.