Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

VIDEO: Policie v Náchodě zadržela pět migrantů schovaných v kamionu. Tři z nich měli koronavirus

Při páteční kontrole policie v Náchodě zadržela pět běženců, kteří se snažili v kamionu dostat do západní Evropy. Šlo o dva Afghánce a tři Pákistánce. U třech z nich test potvrdil koronavirus. Řidiče policie pustila.

Celní správa se rozhodla zkontrolovat kamion s rumunskou poznávací značkou v rámci běžné kontroly. Po zastavení požádala hlídka řidiče, aby jim ukázal nákladový prostor. „Nákladový prostor kamionu byl zajištěn jistícím lankem s celní závěrou. Místním ohledáním celníci zjistili, že je lanko na boku vozidla porušené. Kromě zboží uvedeného v předloženém tranzitním celním prohlášení se v nákladovém prostoru návěsu nacházelo pět osob cizí státní příslušnosti,“ potvrdila mluvčí celníků Jitka Fajstavrová.

Cizinci dostali od policie kromě pout i roušky. Následný test potvrdil COVID-19 u třech z nich. „Jelikož se policisté od počátku chránili a k běžencům přistupovali obezřetně, nemuseli do karantény.  Ale musela být vydezinfikována vozidla a celá služebna včetně cel,“ říká mluvčí policie Iva Kormošová.

Řidiče policie vyslechla, ale jelikož mu nebyl dokázaný úmysl je opět na svobodě. Dva cizinci se z cely vrátí do Rumunska. Ostatní tři nejsou plnoletí, byli tak umístěni do diagnostického zařízení.

Ohodnoť článek

Foto Celní správa

Štítky Náchod, Celní správa, policie, běženci, migranti, cizinci, zatčení, kamion, Rumunsko, zadržení, kontrola, COVID-19, kornavirus, řidič, vyšetřování, Západní Evropa

VIDEO: Policie v Náchodě zadržela pět migrantů schovaných v kamionu. Tři z nich měli koronavirus  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.