Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Jeden zboural lampu, druhý málem narazil do auta policistů. V Hradci Králové se jezdilo pod vlivem

Městská ani státní policie se dnes v noci rozhodně nenudila. Řešila hned dva řidiče pod vlivem alkoholu. První z nich najel na chodník, kde porazil sloup pouličního osvětlení. Druhý pak téměř narazil do auta strážníků městské policie.

„Krátce před třetí hodinou ranní probudila spící občany ve Střelecké ulici rána „jako z děla“. Při pohledu z okna spatřili vozidlo stojící napříč chodníku,“ potvrdila mluvčí strážníků Eva Kněžourová. Vedle něho ležela lampa pouličního osvětlení. Podle svědků se řidič snažil auto několikrát nastartovat a odjet.

Řidič se strážníkům vymlouval na to, že mu při odbočování praskla pneumatika a neudržel auto na silnici. Dechová zkouška však odhalila daleko jednoduší příčinu nehody. Mladík nadýchal 0,84 promile alkoholu.

Na druhého podezřelého muže opět upozornil volající. „Ve svém vozidle seděl několik hodin před vchodem do domu. Vystupoval, nastupoval, obcházel kolem, z místa odjel, aby se za chvíli opět vrátil zpět. Dle oznamovatelů se choval podezřele,“ řekla Kněžourová.

Muž strážníkům řekl, že před domem čeká na svoji přítelkyni a slíbil, že svozem nikam nepojede. Za svým slovem si stál zhruba půl hodiny. Pak opět nastoupil, nastartoval a při výjezdu málem vrazil do auta městské policie. Zastavit však nehodlal a pokusil se ujet. To, že po pár metrech zajel do slepé ulice svědčí o tom, že Hradec Králové moc dobře neznal.

„Vyskočil proto z auta a rozhodl se utéct. Ani to se mu nepodařilo. Strážníci ho následovali a po pár metrech dostihli. Dechová zkouška mu prokázala 2,03 promile alkoholu. Také tento řidič byl předán k dořešení Policii České republiky,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MMHK

Štítky městská, policie, ČR, Hradec Králové, opilost, řidič, doprava, noc, alkohol, Střelecká, ulice, strážník, kontrola, Policie České republiky

Jeden zboural lampu, druhý málem narazil do auta policistů. V Hradci Králové se jezdilo pod vlivem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.