Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Město Jičín má svého audioprůvodce. Turistům je k dispozici zdarma

Město pohádek už několik týdnů vydává pro místní podcasty. Nyní se informační středisko rozhodlo vydat audioprůvodce, kterého využijí především turisté. Město jim ho poskytne zcela zdarma. Stačí mít chytrý telefon a přístup k internetu.

Informační středisko vyvinulo audioprůvodce ruku v ruce se SmartGuide. Stačí, když si lidé do svého telefonu stáhnou aplikaci SmartGuide a vyhledají lokalitu Jičín. Následně už si každý může přečíst informace o Valdické bráně, zámku nebo třeba Valdštejnské lodžii. Ke všem památkám je kromě informací připravená i zvuková nahrávka.

„V letní sezóně je tu sice poměrně široká nabídka různých komentovaných prohlídek, může se však stát, že turisté přijedou právě v době, kdy žádná neprobíhá. Od teď mají možnost dozvědět se zajímavé informace nenásilnou formou,“ vysvětluje vedoucí infocentra Radka Tobolková.

Ohodnoť článek

Foto město Jičín

Štítky Jičín, průvodce, audio, SmartGuide, památky, historie, zajímavost, technologie, pohádka, novinka, podcast, radnice, smartphone, Valdická brána, Valdštejnská lodžie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město Jičín má svého audioprůvodce. Turistům je k dispozici zdarma  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.