Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Lyžařské areály v se otevřou 18. prosince

Lyžařské areály v Česku otevřou v pátek 18. prosince, tedy o šest dní dříve, než se původně zvažovalo. Důvodem je to, aby lidé na hory mohli vyrazit s předstihem před vánočními svátky. O tom, jaká opatření bude nutné v areálech dodržovat, rozhodne v pondělí vláda.

"Je snaha, aby se lidé, kteří chtějí lyžování využít, měli možnost na hory dostat ještě před Vánocemi, protože věříme, že většina z nich tam jede opravdu za sportem, nikoliv za večerní zábavou," řekl ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO). Dřívější otevření areálů také podle něj pomůže tomu, aby si návštěvníci i provozovatelé do Vánoc zvykli na pravidla, která budou v areálech nařízena.

Podle dřívějších informací budou muset provozovatelé zřejmě zajistit to, aby se lidé neshlukovali při čekání na vlek a podobně. Očekává se také, že nebude možné otevřít stánky s občerstvením

Původně premiér Andrej Babiš (ANO) mluvil o otevření lyžařských areálů k 24. prosinci jako v sousedním Rakousku. S termínem nesouhlasili provozovatelé těchto středisek, označovali ho za neopodstatněný a mluvili o tom, že jim způsobí statisícové až milionové ztráty. Dnes Babiš uvedl, že to bude dříve.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB: Skiareál Špindlerův Mlýn

Štítky lyže, zima, areál, skicentru, ski, středisko, Krkonoše, Orlické hory, lanovky, vlekaři, provozovatelé, sport, sezóna, prosinec, lyžařské středisko, Vánoce, Česko, ANO 2011, Andrej Babiš, Jan Blatný, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lyžařské areály v se otevřou 18. prosince  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.