Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bazény se v kraji začnou otevírat v sobotu. Bude třeba počítat plavce, kapacita je omezená

S přechodem do třetího stupně se mohou otevřít i plavecké bazény, wellness a sauny. Bazény se v Královéhradeckém kraji začnou otevírat v sobotu. V Hradci Králové dnes obnovila provoz Flošna. Návštěva je možná pouze s rouškou.

„V budově Městských lázních byla dnes dopoledne otevřena sauna & SPA zóna,“ řekla Jaroslava Bernhardová, ředitelka Správy nemovitostí Hradec Králové. Zároveň ale dodává, že je nutné dodržovat hygienická nařízení. Počet návštěvníků je tak omezen na 16 s tím, že v potírně bude moci být najednou maximálně osm lidí. Dnes ráno otevřelo i studio Flošna. K dispozici jsou wellnes sauny, vířivka, bazén, solárium a masáže. Do dvou pater bude moct maximálně 81 a 55 osob.

Ačkoliv Aquacentrum v Hradci Králové zůstává i nadále zavřené, v pondělí 7. prosince se otevře alespoň plavecký bazén. „Maximální kapacita návštěvnosti plaveckého bazénu je dle vládního nařízení stanovena na 170 plavců, což se blíží běžné návštěvnosti tohoto areálu,“ prozradila Bernhardová.

Ve všech areálech je třeba dodržovat platná hygienická nařízení – zejména zakrytí nosu a úst. Roušky nejsou povinné pouze v bazénové hale a sprchách. Návštěvníci budou povinni dezinfikovat si ruce a dodržovat rozestupy.

V pondělí se otevře bazén v Trutnově

I v Trutnově bude třeba dodržovat omezenou kapacitu návštěvníků. Stejně jako v obchodech musí být i v bazénu na patnáct metrů čtverečních pouze jeden člověk. Sportovní aktivity jako například vodní polo může hrát maximálně deset lidí.

„Celkový počet návštěvníků plaveckého bazénu je 68 včetně plavčíka. Daný počet platí pro celý areál plaveckého bazénu. Tedy v plaveckém bazénu, ale i v dětském bazénu, šatnách a sprchách. Vše bude hlídáno recepcí a výdejním místem s klíčky do šaten,“ řekla mluvčí Trutnova Michaela Dědková.

Vedle plaveckého bazénu bude pro návštěvníky k dispozici i sauna. Do té bude moct maximálně sedm lidí. Stejný počet lidí bude moct využít i fitness. „Prozatím se bohužel cvičí s rouškou,“ dodala mluvčí.

Bazén v Jičíně otevře už v sobotu

„V souladu s mimořádnými opatřeními Vlády ČR bude od soboty 5. prosince otevřeno Aqua Centrum v Jičíně,“ potvrdil mluvčí radnice Jan Jireš. Ani zde se však neobejdeme bez jistých znalostí matematiky a počítání. Například ve whirpoolu může být maximálně pět osob. Celkově může do areálu centra maximálně 90 plavců.

Aqua Centrum otevře i veškeré atrakce. Novinkou pro návštěvníky bude nový tobogán. Za dalších podmínek půjde využít i saunu. V ní mohou být maximálně 4 osoby najednou.

Ohodnoť článek

Foto HKregion

Štítky bazén, Hradec Králové, Flošna, wellness, sauna, pravidla, omezení, kapacita, Jičín, Aqua Centrum, Trutnov, plavecký bazén, plavec, rouška, Královéhradecký kraj, Vláda ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bazény se v kraji začnou otevírat v sobotu. Bude třeba počítat plavce, kapacita je omezená  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.