Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Sedm desítek týraných psů získalo město. Hradecký útulek je nabídne veřejnosti

Město Hradec Králové hodlá všech 70 týraných psů nabídnout veřejnosti. Do útulku je přestěhovala policie začátkem listopadu. Zvířata byla zabavena majitelovi, který je nechal žít v otřesných podmínkách v jednom domu na Hradecku.

„Město se dohodlo s majitelem na tom, že nám je přenechá. Prakticky tak bude moct radnice nakládat s pejsky, jak uzná za vhodné,“ potvrdila dnes Hradecké Drbně náměstkyně Věra Pourová (ANO). Sedm desítek psů tak magistrát nabídne k osvojení veřejnosti. Lidé si budou moct pejsky vyzvednout ještě před Vánocemi přímo v Útulku pro opuštěná zvířata u Lesního hřbitova. Nápad bude muset posvětit ještě zastupitelstvo.

Pro útulek je to zatěžkávací zkouška

„Když nám policie ty pejsky začala vozit, vstávaly nám vlasy na hlavě,“ řekla dnes Pourová. Jen díky tomu, že se jednalo většinou o štěňata se podařilo všechny ubytovat. Situaci komplikoval i fakt, že řada fen byla březí. Dohoda s majitelem psů tak situaci prakticky vyřešila a zvířata se nemusí stěhovat do ostatních zařízení v kraji.

Útulek se v těchto dnech dostal na hranici své kapacity. Ještě na začátku listopadu tak radnice zvažovala rozšíření. Ve hře byla například přístavba nových kotců. To však nakonec nebude nutné. Veřejnost si pejsky bude moct doptovat ještě před Vánocemi.

Informace o týrání psů vzbudilo v lidech velkou vlnu solidarity. Prakticky od začátku listopadu se na útulek obrátilo několik dobrovolníků s tím, že by si pár pejsků vzali k sobě. V té době však předání zvířat nebylo možné. K adopci budou k dispozici po jednání zastupitelstva, které musí dohodu mezi majitelem a radnicí schválit – tedy od poloviny prosince.

Zvířata žila v otřesných podmínkách

Na základě oznámení krajské veterinární správy policie zabavila zvířata v jednom z rodinných domů na Hradecku. „Na místě jsme nalezli velké množství psů, kteří byli chováni v několika místnostech buď volně nebo v klecích. Čivavy, stafordi a buldočci se pohybovali ve svých výkalech a všude se šířil nesmírný zápach,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová.

Na videu policistů je natočeno několik desítek kotců, ve kterých zvířata žijí i po deseti. Dalších několik desítek psů se po baráku pohybovalo volně. O tom, zda se majitelka psů dopustila trestného činu bude rozhodnuto až na základě vyjádření veterinární správy.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky útulek, pes, týrání, zvíře, Hradec Králové, dohoda, majitel, veřejnost, Vánoce, zastupitelstvo, rada, opuštěná, policie, radnice, Královéhradecký kraj, Věra Klásková, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Martin Kniha

Kdy už konečně začnou naši slavní soudci tyto lidi zavírat na 3 - 5 let ?? Podmínka není trest !!

Čtvrtek, 3. prosince 2020, 11:21Odpovědět

Josef Mach

Doufám, že tomu zmrdovi ufikli koule u samý huby!

Středa, 2. prosince 2020, 21:04Odpovědět

Sedm desítek týraných psů získalo město. Hradecký útulek je nabídne veřejnosti  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.