Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Urešová skončila ve vedení Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje. Její odstupné dělá 720 tisíc korun

Dozorčí rada Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje odvolala předsedkyni představenstva holdingu Ivanu Urešovou, která holding vedla od letošního 1. března. Ve funkci by ji mohl vystřídat současný místopředseda Marian Tomášik, který již byl předsedou představenstva před Urešovou.

Pod holding spadají nemocnice v Jičíně, Trutnově, Dvoře Králové nad Labem a v Náchodě, pod který patří i nemocnice Rychnov nad Kněžnou. 

"Holding pod vedením paní Urešové nenaplnil očekávání, která máme," řekl dnes novinářům hejtman Martin Červíček (ODS).

Podle radního pro zdravotnictví Zdeňka Finka (Hradecký demokratický klub) se pozice Urešové v představenstvu jevila nadbytečnou. "Daleko více práce odvedli pan Tomášik, s (členem představenstva) panem Řezníčkem a další členové," řekl Fink. Před nástupem do čela holdingu Urešová od srpna 2017 vedla Oblastní nemocnici Náchod.

Ivana Urešová řekla, že je se svou prací v čele holdingu spokojena. "Odvedla jsem kus práce. Tým jsem částečně přebudovala a dál jsme čekala na nové zadání, jakou úlohu bude holding plnit," řekla. Pozastavila se nad Finkovým komentářem ke své práci. "Je pro mě s podivem, že pan doktor Fink ví, kolik kdo jsme udělali práce, když já osobně jsme měla možnost se od jeho zvolení s ním potkat asi tak osm až devět minut," řekl.

Zlatý padák v hodnotě 720 tisíc korun 

Urešová by po konci v představenstvu měla dostat odstupné 720.000 korun. Červíček takovou výši nepovažuje za správnou. Kraj podle něj proto u holdingu a nemocnic přistoupí k novému nastavení smluv s manažery.

K pracovní smlouvě a z ní vyplývajícímu odstupnému Urešová uvedla, že smlouvy schválila dozorčí rada holdingu, mají je i ostatní členové představenstva a obdobné jsou i u statutárních ředitelů nemocnic. "Smlouva byla každému z nás nabídnuta a řádně schválena dozorčí radou," řekla.

Fasáda nových budov ještě nezaschla a už se plánují další. Náchodskou nemocnici čeká demolice i stavba nového pavilonu

Rada Královéhradeckého kraje chce pokračovat s rekonstrukcí areálu nemocnice v Náchodě. Pavilon E má být srovnán se zemí a na jeho místě vyroste nový. Souběžně se plánuje opravit i pavilon D. Jen projektová dokumentace vyjde krajskou kasu na 28...

Větší důraz na samostatné řízení nemocnic

Aby struktura řízení nemocnic vyhověla požadavkům nového korporátního zákona, nastanou podle Finka změny ve správních radách nemocnic. Nyní nemocnice řídí statutární ředitel a šestičlenná správní rada, kterou tvoří ředitelé zbývajících tří nemocnic a tři členové představenstva holdingu. Všichni ředitelé nemocnic jsou současně členy představenstva holdingu. Nově by ve tříčlenné správní radě nemocnic měl by její ředitel, další člověk z nemocnice a zástupce holdingu.

Podle Finka bude kraj klást větší důraz na samostatné řízení nemocnic, když se odstoupilo od záměru sloučit nemocnice do jednoho subjektu. Podle Červíčka se diskuse o změnách v řízení nemocnic povedou příští rok.

Již dříve nové vedení kraje udělalo změny v šestičlenné dozorčí radě Zdravotnického holdingu. Novými členy dozorčí rady se stali Fink a Jan Čáp (KDU-ČSL). Jedno místo ještě obsadí Piráti. V dozorčí radě skončili Pavel Trpák (ČSSD), Miloš Dohnálek (TOP 09) a Martin Machů (KDU-ČSL). Členy dozorčí rady zůstali bývalý náměstek hejtmana pro zdravotnictví Aleš Cabicar (TOP 09), Dana Kracíková (STAN) a Jozef Kochan (ODS).

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB: Nemocnice Pardubického kraje

Štítky ČR, správa, nemocnice, personální, Královéhradecký, 2.VERZE, Ivana Urešová, dozorčí rada, Královéhradecký kraj, odstupné, Zdeněk Fink, Martin Červíček, ODS, Nemocnice Rychnov nad Kněžnou, Hradecký demokratický klub

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mirek Novák

jo....za pár měsíců....neber ti.....

Úterý, 1. prosince 2020, 21:10Odpovědět

Urešová skončila ve vedení Zdravotnického holdingu Královéhradeckého kraje. Její odstupné dělá 720 tisíc korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.