Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO | VIDEO: Dva vánoční stromy a desetitisíce žároviček. Takhle vypadá vánoční Hradec Králové

I Hradec Králové se během první adventní neděle rozsvítil. Magistrát města letos poprvé ozdobil pouze dva vánoční stromy. Ušetřené peníze za ten třetí investoval do nové vánoční výzdoby v ostatních částech města. Takhle vypadala krajská metropole v neděli po setmění.

Stejně jako ve všech ostatních městech se i Hradec Králové rozhodl pro tajné rozsvícení vánočního stromu. Radnice tak chtěla předejít tomu, aby se u stromů sešla široká veřejnost. Samotné rozsvícení však veřejnosti i přes veškerá opatření neuniklo. Snad nikdo nemohl přehlédnout desetitisíce svítících žárovek a ozdob po celém městě.

GALERIE: Vánočně osvícený Hradec Králové v roce 2020

Pondělí, 30. listopadu 2020, 10:56

GALERIE: Vánočně osvícený Hradec Králové
GALERIE: Vánočně osvícený Hradec Králové

Hradec Králové se letos rozhodl pouze pro dva vánoční stromy. „Vynechal ten na náměstí 28. října. „Ušetřené peníze město investovalo do dalšího osvětlení města,“ řekla náměstkyně primátora Monika Štayrová (ANO). Na novou výzdobu mohou místní narazit například před základní školou Štefánikova, Velkém náměstí nebo na třídě Edvarda Beneše. Za vánoční osvětlení letos radnice zaplatila 800 tisíc korun.

Vánoční stromy připravily Technické služby symbolicky měsíc před štědrým dnem – 24. listopadu. Na Velkém náměstí stojí jedle, která sem byla převezena z Pouchovské ulice. Masarykovo náměstí má smrk ztepilý z Plačic.

Na Velkém náměstí je hned vedle vánočního stromu tradiční betlém. Ten se radnice i přes všechna další opatření rozhodla ponechat. Velkým zklamáním je pro Hradec Králové zrušení vánočních trhů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Statutární město Hradec Králové | Zdeněk Puš | Zdroj Statutární město Hradec Králové

Štítky Vánoce, advent, Hradec Královcové, foto, video, centrum, výzdoba, osvětlení, neděle, tma, po setmění, magistrát, Hradec Králové, vánoční stromek, Velké náměstí, Monika Štayrová, Edvard Beneš, ANO 2011, Štědrý den

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kateřina Suchánková

Vánoční výzdoba je velmi krásná. Stromy také. Velké zklamání je ale to, že letos nejsou ozdobené stromy podél Labe od Aldisu k Muzeu. Vždy to tam krásně svítilo a nyní je to takové temné.

Pondělí, 30. listopadu 2020, 15:40Odpovědět

FOTO | VIDEO: Dva vánoční stromy a desetitisíce žároviček. Takhle vypadá vánoční Hradec Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.