Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vedle nemocnice v Náchodě vyrostou další čtyři moderní bytovky. Město našlo nové investory

Prakticky v těsné blízkosti nemocnice v Náchodě vznikne do konce roku dalších zhruba 80 bytů. Radnice podepsala v polovině listopadu smlouvu s novými investory. Oba dva si vzali dostavění čtyř bytovek na starosti. Zároveň se zavázali, že dodrží předem domluvené termíny.

Ona investoři převzali projekt nových bytovek od Bytového družstva Sluneční stráň a Bytového družstva Náchodská vyhlídka. "Výstavba v lokalitě u nemocnice tak opět pokračuje. Současná podoba projektu a renomé nových partnerů, kteří se jej zavázali dokončit, je pro nás příslibem jeho zdárného dokončení," uvedl starosta Jan Birke (ČSSD).

Oba noví investoři převzali i původní závazek výstavby a to, zaplacení smluvních pokut pro případ nedodržení termínu kolaudace. Ten je stanoven na 30. října 2023. „Město Náchod tak nebude vracet dotaci na výstavbu technické infrastruktury ve výši 150% poskytnuté dotace,“ dodala mluvčí radnice Nina Adlof.

Obě developerské společnosti předpokládají, že prvních 30 bytových jednotek dokončí svépomocí do konce příštího roku. „Spolupracujeme se silným finančním partnerem, který bude garantovat po finanční stránce zdárný průběh realizace projektu," uvedli při podpisu smluv Josef Buchta a David Šolc, jednatelé společnosti Rezidence Duhovka s.r.o.

Společnost Rezidence Duhovka zajistí dostavbu dvou rozestavěných objektů s celkem 28 byty za odhadovaných 58 milionů korun včetně parkovacích míst a předzahrádek. Firma FATO následně postaví zbylé dva domy s 53 bytovými jednotkami zhruba za sto milionů korun.

„Město dobuduje za 6,5 milionu korun u dvojice rozestavěných domů infrastrukturu, a to komunikace, chodníky, veřejné osvětlení či točnu pro autobusy," řekla místostarostka Náchoda Pavla Maršíková (KDU-ČSL).

V Hradci Králové vznikne nová ulice se 13 rodinnými domy. Hotovo má být za dva roky

Nová ulice má vzniknout mezi ulicemi Pardubický a Kudrnova na bývalém pozemku zeleniny v Hradci Králové – jen kousek za fotbalovým hřištěm Olympie. Podle developera zde vznikne 13 rodinných baráků, dětské hřiště a soukromé pozemky pro místní.

Ceny jednotlivých bytů se pohybují na krajském průměru. Například byt 3+kk o rozloze kolem 80 metrů čtverečních vyjde na částku kolem 3,4 milionů korun. To je zhruba o 600 tisíc korun méně než v Hradci Králové. V domech E a D je aktuálně většina bytů prodaná nebo rezervovaná. Volných je pět bytových jednotek.

Ohodnoť článek

Foto Rezidence Duhovka

Štítky Náchod, Rezidence Duhovka, FATO, bydlení, cena, byt, nemovitost, stavba, město, smlouva, investor, developer, nemocnice, projekt, Jan Birke, ČSSD, Josef Buchta, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vedle nemocnice v Náchodě vyrostou další čtyři moderní bytovky. Město našlo nové investory  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.