Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hradec Králové připravuje prodej vánočních stromků. Kapry nově pořídí lidé přes internet

Městské lesy Hradec Králové pravidelně před Vánocemi prodávají živé vánoční stromky a kapry. Obojího je i přes nepříznivou pandemickou situaci dostatek. Stromky se začnou prodávat v příštím týdnu. Prodej kaprů bude zahájen pár dní před Vánocemi. Letos poprvé si je budou moct lidé objednat online i s dovozem domů.

„Na letošní Vánoce jsme opět nachystali poměrně pestrou nabídku stromů. Na výběr bude z několika druhů jedlí, dvou druhů borovic a smrků,“ řekl ředitel Městských lesů Hradec Králové Milan Zerzán. Stejně jako v minulých letech chce město stromky prodávat v Hájovně Marokánka a Zelený sloupek. V Marokánce budou k dostání každý den od 8:00 do 16:30. U Zeleného sloupku půjde pořídit stromek ve stejný čas od pondělí do pátku.

Borovička lesní vyjde na 250 korun, za smrk ztepilý lidé zaplatí 200 korun, borovice černá a smrk pichlavý stojí 400. Jedle kavkazská vyjde na 550 korun, ostatní druhy stojí 500 korun. Cena platí za stromek v dané kategorii, jeho výška nerozhoduje. Na prodej bude zhruba tři tisíce kusů stromků.

Kapr online až k vám domů

Z rybníků v Hradci Králové se letos podařilo vylovit zhruba deset tun ryb. Ty budou připravené k prodeji od 21. do 23. prosince. K osobnímu odběru budou na čtyřech místech - u Hájovny Zelený sloupek, u Atria, před budovou staré radnice na Velkém náměstí. Kilogram kapra budou městské lesy prodávat za 100 korun.

Pro letošní rok Městské lesy Hradec Králové připravili novinku. „Rozhodli jsme se navázat spolupráci se společností NA ZMRZKU, která nám s rozvozem kaprů pomůže. Ryby bude možné objednávat přes eshop,“ doplnil ředitel lesů Zerzán. Zákazník si jednoduše vybere váhu, počet kusů i datum doručení. Zaplatí buď předem kartou nebo osobně při předání zásilky. Přes internet si půjde kapry objednat od 1. do 19. prosince.

Ohodnoť článek

Foto FB: Kuřím

Štítky vánoční, stromky, Vánoce, Hradec Králové, prodej, kapr, online, internet, lesy, Marokánka, Zelený sloupek, jedle, borovička, smrk, les, Městské lesy Hradec Králové, vánoční stromek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové připravuje prodej vánočních stromků. Kapry nově pořídí lidé přes internet  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.