Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Silvestr v Krkonoších? Pro hotely zbožné přání, plní se však velmi pomalu

Hoteliéři v největším krkonošském středisku Špindlerův Mlýn věří, že o tradiční vrchol sezony, kterým je silvestrovský týden, kvůli epidemii koronaviru nepřijdou. Obavy mají zejména z toho, že nepřijede zahraniční klientela. Zatím je obsazenost silvestrovských pobytů velmi slabá.

Hotely v Česku jsou zatím od 22. října uzavřené. Krkonošští hoteliéři přišli zejména o dva prodloužené víkendy spojené se státními svátky 28. října a 17. listopadu.

"Zatímco v minulých letech byl touto dobou silvestrovský týden plný z 80 až 90 procent a některé hotely již měly zcela obsazeno, nyní je to velice špatné. Výjimkou nejsou hotely a penziony s nulovou rezervací. Pokud rezervace jsou, tak bez zaplacených záloh," řekl majitel ubytovacího portálu spindleruv-mlyn.com Martin Jandura. Pobyty podle něj stornovala zejména německá klientela.

Jandura míní, že pokud uzavření hotelů skončí, tak česká klientela bude schopná si pobyty rychle zamluvit a kapacity z podstatné části naplnit. Nedá se však podle něj čekat, že by Češi ve Špindlerově Mlýně plně nahradili zahraniční turisty. "S postupným zlepšováním epidemické situace v posledních dnech se možná trochu rozsvěcí světlo na konci tunelu. Znamenáváme mírný růst nezávazných poptávek po ubytování," řekl.

Hoteliéři se na sezonu podle něj chystají a jsou připraveni přijmout a splnit různé protiepidemické nařízení, které by se týkaly například silvestrovských oslav či wellness provozů a restaurací. "Hoteliéři by ale od vlády měli dostat včas dopředu vědět, kdy budou moci otevřít, aby mohli včas nabrat a zaškolit personál," řekl Jandura.

Špindlerovský Skiareál naplánoval zahájení zimní lyžařské sezony na 12. prosince. Ve středu 18. listopadu začal prodávat jednodenní a vícedenní skipasy. V minulých dnech s příchodem mrazivého počasí začali vlekaři zasněžovat sjezdovky.

Skiareály na východě Čech už zasněžují

Skiareál Špindlerův mlýn, Ski Máchovka Nová Paka, Ski Centrum Říčky nebo Deštné – tady všude jsou už sněžná děla v plném provozu. Jak přesně ale bude letošní lyžařská sezona vypadat, je kvůli pandemii koronaviru zatím nejisté.

Letní sezonu hoteliéři v Královéhradeckém kraji hodnotili jako výbornou. V létě vzrostl počet ubytovaných turistů a dalších hostů meziročně o více než devět procent téměř na 550.000 lidí. Výhradně se o to zasloužili turisté z České republiky, jejichž počet v kraji vzrostl o 21 procent na více než 496.000. Turistů z ciziny kvůli pandemii koronaviru přijelo pouze 52.000, tedy o 43 procent méně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky rekreace, hotely, koronavirus, silvestr, Krkonoše, zimní, sezóna, zima, PES, nařízení, vláda, COVID-19, omezení, hotel, pandemie covidu-19, Špindlerův Mlýn, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silvestr v Krkonoších? Pro hotely zbožné přání, plní se však velmi pomalu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.