Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Trutnov opravil část městského hřbitova. Modernizace stála víc než 3,5 milionu korun

Radnice v Trutnově do oprav a modernizace městského hřbitova investuje každoročně. Tentokrát byla třeba nová kanalizace, dlážděné cesty a oprava kamenné zdi. Město za práce zaplatilo víc než 3,5 milionu korun.

Město každoročně investuje do oprav hřbitova na Bojišti od roku 2016. Za poslední čtyři roky se zde opravily cesty a kamenná zeď, plechový plot na jihozápadním a severozápadním okraji hřbitova byl nahrazen betonovým oplocením. Vybudovaly se přípojky dešťové kanalizace a zrekultivovala zeleň.

„Od Kaple sv. Kříže k lesnímu hřbitovu jsme opravili cestu a vybudovali dešťovou kanalizaci, která odvede většinu vody ze střech zdejších budov do vsaku mimo hřbitov. Tento projekt stál téměř 2,5 milionů korun,“ vysvětluje Jaroslav Semerák, jednatel společnosti Lesy a Parky Trutnov, která hřbitov spravuje. V těchto dnech je třeba dodělat několik posledních detailů a vysázet nový porost. Jen ten radnici přišel na 190 tisíc korun.

Další velkou investicí byla letošní oprava kamenné zdi. Ta stále 470 tisíc korun. Ostatní větší opravy město zrealizuje opět v příštím roce.

„Myslím, že každoroční investice do zvelebení městského hřbitova jsou vidět. Areál lemuje masivní kamenná zeď a betonový plot napodobující cihlovou zeď, pěšiny uvnitř jsou bezbariérové a okolí pomníků a památníků je vzorně upravené,“ říká Ivan Adamec (ODS), starosta města Trutnova.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Trutnov

Štítky hřbitov, Trutnov, oprava, rekonstrukce, společnost, finance, radnice, Bojiště, cesta, zeď, památka, kanalizace, Ivan Adamec, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov opravil část městského hřbitova. Modernizace stála víc než 3,5 milionu korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.