Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Před 300 kilometrů dlouhou cestou vypil řidič osm piv. Nadýchal tři promile

Na pětačtyřicetiletého řidiče kamionu narazila hlídka toto pondělí v Týništi nad Orlicí. Policisté ho zastavili k běžné kontrole pár minut po 15. hodině. Dechová zkouška potvrdila, že si před jízdou přihnul. A ne málo, nadýchal 2,9 promile. Policistům nakonec řekl, že ho čeká 300 kilometrů dlouhá cesta.

„Opakovaná zkouška ukázala ještě vyšší hodnotu. Konkrétně tři promile,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová. Policie tak řidiči zakázala další jízdu, zabavila řidičský průkaz a cizince převezla na lékařské vyšetření. Zde lékař usoudil, že je řidič schopný vystřízlivět v cele předběžného zadržení.

Vyšetřování následně ukázalo, že se řidič kamionu během vykládky pravděpodobně nudil. Ta trvala čtyři hodiny. Za tu dobu stihl řidič vypít osm piv. A to i přesto, že ho čekala zhruba 300 kilometrů dlouhá cesta do cíle.

„Jelikož je případ veden ve zkráceném přípravném řízení, bude podezřelý muž dnešního dne předveden před soudce, který mu může uložit až roční vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti,“ dodala Kormošová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Policie, ČR, Královéhradecký, kraj, doprava, alkohol, kontrola, kamion, řidič, pivo, promile, alekoholtestr, Týniště nad Orlicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před 300 kilometrů dlouhou cestou vypil řidič osm piv. Nadýchal tři promile  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.