Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

POLITICKÁ KORIDA: Je třeba mít pět náměstků?

Po ustavujícím zastupitelstvu se v novém vedení Královéhradeckého kraje rozhořela diskuze o tom, zda je třeba mít pět náměstků. Poslední vedení mělo náměstky čtyři. Hlasy z opozice mluví o tom, že je to nezodpovědné hlavně k rozpočtu kraje. Redakce Hradecké Drbny se proto zeptala všech zastupitelských klubů, zda s počtem náměstků souhlasí.

Jedná se pravděpodobně o nejkratší Politickou koridu, kterou jsme od začátku roku vydali. I když se regionální politici v posledním díle rozpovídali, tentokrát odpovídali velice stručně. V některých případech redakci přišla pouze jedna věta.

OTÁZKA: Je třeba mít pět náměstků?   

Odpovědi nejsou redakčně upraveny a jsou řazeny podle data a času doručení do redakce. Redakci neodpověděli Martin Červíček (ODS), Aleš Cabicar (TOP 09), Pavel Bulíček (Piráti), Martina Berdychová (Východočeši) a Andrea Pajgerová (SPD).


Rudolf Cogna (STAN)

Odpověď, ano je to potřeba, protože to vyplývá z koaliční smlouvy, a ta je projevem vůle většiny členů zastupitelstva kraje. Zákon o krajích umožňuje v našem kraji zvolit 1 až 8 náměstků. Já hlasoval pro 5 náměstků.

.

Pavel Bělobrádek (KDU-ČSL)

Pěkný den, to je věcí zastupitelstva, je to v jeho kompetenci. Byl i kraj, který v Radě měl hejtmana a ostatní byli náměstci.

.

.

Tomáš Pikola (LES)

Zvolení pěti náměstků je politické rozhodnutí nově složené koalice. K této dohodě dospěli všichni koaliční partneři. My jako LES to respektujeme.

.

.

Zdeněk Fink (HDK)

Není, je to vždy výsledek tvorby koalice a ambicí stran a jednotlivců.

.

.

Petr Koleta (ANO)

Pokud to porovnáme např. s většími městy (princip fungování je stejný jen v menším měřítku), taky mají stejný počet radních někdy i větší, ale nemají rozhodně pět místostarostů ani náměstků. Za nás by určitě stačili dva náměstci max. tři, žádný zásadní rozdíl mezi náměstkem a radním krom finančního není.

.

Jan Birke (ČSSD)

Osobně nevidím důvod, proč zvyšovat počet náměstků. Zvýšení totiž zasáhne do rozpočtu kraje a zejména v této době to považuji za plýtvání finančními prostředky. Myslím, že investovat peníze bychom měli jinak a lépe.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB: Královéhradecký kraj

Štítky politická, korida, zastupitelstvo, klub, politika, volby, Královéhradecký, kraj, vedení, náměstek, rozpočet, vyjádření, Královéhradecký kraj, Drbna.cz, Martin Červíček, Aleš Cabicar, ODS, Pavel Bulíček, TOP 09, Martina Berdychová, Česká pirátská strana, V

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POLITICKÁ KORIDA: Je třeba mít pět náměstků?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.