Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové ubývá pacientů s koronavirem. Personál však stále chybí

Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové již počet hospitalizovaných s covidem neroste. Zatímco před týdnem se jich tam léčilo zhruba 150, dnes se počet pohyboval kolem 140. Téměř 40 z nich bylo dnes dopoledne na jednotkách intenzivní péče. Nemocnice v posledních dnech zaznamenala také pokles odběrů na COVID-19. Nemocnice se ale nadále potýká s výpadkem členů zdravotnického personálu.

"Pozitivní je, že se zastavil prudký nárůst počtu pacientů z přelomu měsíce. Na mnoha pracovištích je to přesto extrémně náročné, protože máme stále vysoký počet v práci nepřítomných kolegů, kteří jsou nemocní nebo se starají o své blízké," uvedl ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové Vladimír Palička.

V nemocnici stále chybí kolem desetiny z celkového počtu zaměstnanců. Kvůli tomu bylo nutné přesunout zaměstnance mezi pracovišti. V nemocnici také pomáhají medici, studenti zdravotnických škol či zdravotníci, kteří zareagovali na nemocniční výzvu s žádostí o pomoc.

Podle zástupců královéhradeckého hejtmanství na základě požadavku kraje nově nastoupí do hradecké nemocnice na výpomoc osm vojáků. Armáda vypomáhá už v krajských nemocnicích, kde je 34 vojáků, uvedli dnes zástupci hejtmanství.

Pandemie v kraji zmírňuje. I přesto se stále hledají dobrovolníci do zdravotnických a sociálních zařízení

Ačkoliv v několika posledních dnech počet aktivních případů v Královéhradeckém kraji klesá a pandemie zpomaluje, stále se hledají dobrovolníci do sociálních zařízení a nemocnic. Hejtmanství proto začne spolupracovat s Akademickým centrem...

Kvůli zajištění dostatečné kapacity pro pacienty s covidem jsou v hradecké nemocnici do odvolání omezené neakutní operace a provoz části ambulancí. V nemocnici dál platí zákaz návštěv hospitalizovaných pacientů.

Nemocnice zredukovala počet odběrných míst 

Fakultní nemocnice Hradec Králové kvůli poklesu zájmu o odběry na covid omezila provoz jednoho ze svých tří odběrových míst. Zatímco v minulém týdnu počty odběrů dosahovaly i 1.500 denně, například ve čtvrtek bylo odebráno necelých 700 vzorků, z toho bylo 175 pozitivních.

V Královéhradeckém kraji léčí pacienty s covidem kromě nemocnice v krajském městě také nemocnice Královéhradeckého kraje. V krajských nemocnicích podle jejich zástupců ale nelze hovořit o výraznější změně v trendu hospitalizovaných s covidem. I tam v posledních dnech klesá četnost odběrů na covid.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky nemocnice, koronavirus, Hradec Králové, Fakultní, personál, počet, odběrné, místo, COVID-19, Královéhradecký, kraj, Fakultní nemocnice Hradec Králové, pacient, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Fakultní nemocnici Hradec Králové ubývá pacientů s koronavirem. Personál však stále chybí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.