Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Předškoláci vyrobili tři stovky dárků a obrázků. Ty rozdali zdravotníkům na covidovém centru v Trutnově

Do výzvy „Covidu to osladíme!“ se na Trutnovsku zapojila zhruba desítka školek. Předškoláci z nich vytvořili na 300 dárků, přáníček a vzkazů pro lékařský personál z covidového centra trutnovské nemocnice. Podle některých ředitelů, se děti o dění v České republice zajímají víc, než by se na první pohled mohlo zdát.

„Tlak na naše zdravotníky je velký a takováto forma podpory je pro ně velmi příjemná a vítaná. Uvědomí si, že v tom boji nejsou úplně sami. Až se situace uklidní, rádi bychom do školek zapojených do projektu zajeli, poděkovali osobně a věříme, že bude také prostor si o všem popovídat,“ těší se na setkání s předškoláky ředitel trutnovské nemocnice Miroslav Procházka.

Například v Havlovicích se do tvoření dárků a vzkazů pro lékaře nemocnice v Trutnově zapojila dvacítka malých umělců. „Reakce dětí jsou přirozené, často neočekávané. Sedli jsme si do kroužku, kolem sebe dali vyrobené dárečky pro zdravotníky a povídali si o aktuální situaci. Některé děti se s touto nemocí setkaly v rodině, samy v sobě to prožívají. Mě to úplně dostalo, čím jsem starší, tím víc tyto věci prožívám,“ řekla Yvona Friebelová, ředitelka havlovické Mateřské školy Hastrmánek.

Do výroby dárků se pustily také školy v Trutnově, Úpici, Suchovršicích, Rtyni v Podkrkonoší, Batňovicích, Dolní Olešnici, Chvalči nebo Žacléři. „U nás se do akce zapojilo asi třicet dětí, tvořily s nadšením a radostí,“ řekla ředitelka Mateřské školy v Žacléři Jana Nagyová. Ta zároveň potvrdila, že se některé děti o aktuální situaci zajímají. Dokonce vědí, že koronavirem onemocněl vicepremiér Jan Hamáček (ČSSD).

Akci a výzvu na Trutnovsku uspořádala skupina MAS Království – Jestřebí hory. Ta zdravotníkům z covidového centra trutnovské nemocnice dárky předškoláků předá.

„Na výrobcích je znát, že byly vytvářeny s láskou a velkým obdivem. Každý z těchto kousků je originál a věřím, že v prostorách trutnovské nemocnice potěší nejen zdravotníky, ale také pacienty,“ vyzdvihl přínos předškoláků ředitel pořádající MAS Jan Balcar.

Ohodnoť článek

Foto MŠ Havlovice

Štítky Covidu to osladíme, výzva, mateřská, škola, školka, Trutnov, nemocnice, děti, dárek, výkres, přání, lékař, sestra, zdravotník, zdravotnický pracovník, okres Trutnov, Česko, Miroslav Procházka, Jan Hamáček, Jan Balcar, Žacléř, ČSSD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Předškoláci vyrobili tři stovky dárků a obrázků. Ty rozdali zdravotníkům na covidovém centru v Trutnově  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.