Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Učitelé středních škol pomůžou v dětských domovech. Řada vychovatelů je totiž v karanténě

Královéhradecký kraj oslovil ředitele středních škol v regionu, zda by nebylo možné pomoct personálu v dětských domovech. Našlo se 90 dobrovolníků z řad učitelů, vychovatelů a asistentů, kteří pomůžou vychovatelům v dětských domovech.

„Na rozdíl od jarní vlny zasáhlo onemocnění COVID-19 téměř všechny dětské domovy v kraji. S tím samozřejmě souvisí nařízená karanténa, která zhoršila personální situaci v dětských domovech. Kromě nedostatku zaměstnanců vznikly i logistické problémy s realizací karantény a izolací pozitivních dětí,“ říká náměstkyně hejtmana Martina Berdychová (Východočeši).

Ředitelé středních škol s pomocí dlouho neváhali. Řada učitelů má díky uzavření škol volno a mohou tak vypomoct například s doučováním nebo hlídáním dětí v dětských domovech. V nich je třeba o svěřené děti pečovat 24 hodin denně a zároveň jim zajistit online výuku. Na jednoho vychovatele připadá šest až osm dětí.

Královéhradecký kraj zřizuje sedm dětských domovů, a to v Nechanicích, Broumově, Jaroměři, Sedloňově, Potštejně, Dolním Lánově a ve Vrchlabí. V nich zaměstnanci pečují o více jak dvě stovky dětí.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky dětský domov, Královéhradecký, kraj, učitelé, střední, školy, péče, online, výuka, svěřenec, pomoc, koronavirus, COVID-19, karanténa, střední škola, Královéhradecký kraj, Martina Berdychová, Východočeši, Nechanice, Broumov, Jaroměř, Sedloňov

Učitelé středních škol pomůžou v dětských domovech. Řada vychovatelů je totiž v karanténě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.