Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kolem Jičína od konce týdne bez komplikací. Silničáři dokončují opravu silnice I/16

Prakticky od léta museli řidiči na obchvatu Jičína ve směru na Mladou Boleslav jezdit v zúžených jízdních pruzích. V odpoledních a ranních špičkách to znamenalo i několikaminutové zpoždění. V těchto dnech silničáři s opravou finišují a od konce týdne by se mělo jezdit bez omezení.

„Přes zimu budou moci řidiči po mostě projet oběma směry bez dopravních omezení,“ potvrdila Hradecké Drbně mluvčí ŘSD Kristýna Korenčiková. Most bylo třeba opravit kvůli špatné izolaci a zadrženému systému.

Po mostě, který je součástí obchvatu Jičína, denně projede zhruba 14 tisíc vozidel. Vzhledem k tomu, že je zde povolená devadesátikilometrová rychlost, došlo i k opravám svodidel a bezpečnostních prvků. Původní zábrana byla bez výplně, tu tak silničáři kompletně vyměnili. Nová zábrana je dokonce i vyšší.

Rekonstrukce mostu na silnici I/16 vyšla na 9,6 milionu korun bez DPH. „V ceně rekonstrukce zmíněného mostu je také oprava dilatačních závěrů dalších dvou jičínských mostů, rovněž situovaných na silnici I/16. Jeden z nich ŘSD plánuje dokončit závěrem tohoto měsíce,“ řekla Korenčiková.

Zároveň ale dodala, že se na most dělníci vrátí a opraví i druhou polovinu. S tou by se mělo začít na jaře příštího roku. Práce budou od začátku března do konce června.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky Jičín, ŘSD, silnice, I/16, Mladá Boleslav, rekonstrukce, oprava, most, obchvat, komplikace, termín, doprava, jízda, Ředitelství silnic a dálnic, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kolem Jičína od konce týdne bez komplikací. Silničáři dokončují opravu silnice I/16  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.