Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mladík stařence ukradl tašku s nákupem, peněženkou a doklady. Na útěku byl jen pár minut

Ke krádeži došlo v Nové Pace v ulici U Studénky. Muž vycházející ze svého bytu si všiml na zemi ležící stařecké hole, opodál pak narazil na třiaosmdesátiletou stařenku zvedající se ze země. Ta mu řekla, že jí před chvilkou okradl mladý muž. V tašce měla malý nákup, peněženku s doklady, pár stovek v hotovosti a platební kartu.

„Žena naštěstí neutrpěla zranění, s kterým by musela vyhledat lékařské ošetření,“ potvrdila mluvčí policie Iva Kormošová. Na místo tak přijelo několik jednotek policie. Těm okradená popsala mladíka a určila směr, kterým utíkal. Netrvalo dlouho a teprve devatenáctiletý zloděj seděl v policejním autě. Jeden z policistů ho našel zhruba 1,5 kilometrů od místa, kde kradl.

Policejní psovod následně našel ohozenou nákupní tašku ve křoví. Jen o kousek dál se pak našla i bunda zloděje společně s ukradenou peněženkou. Mladík, který pochází ze Semilska, se ke krádeži přiznal a s policií spolupracoval.

„V evidencích policisté zjistili, že na začátku září na něho podal státní zástupce návrh na potrestání za krádež peněz, které se dopustil na konci července v Trutnově,“ dodala mluvčí. Mladík je tak obviněný hned z několika trestných činů, za které může skončit na dva až deset let ve vězení. Na soud čeká ve vazbě.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB: Policie České republiky

Štítky Policie ČR, Nová Paka, krádež, senior, mladí, U Studénky, pátrání, psovod, soud, vazba, dopadení, krimi, peněženka, policie, okres Semily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Mašek

....a tak by měla vypadat policejní práce !!! BRAVO

Středa, 11. listopadu 2020, 16:44Odpovědět

Mladík stařence ukradl tašku s nákupem, peněženkou a doklady. Na útěku byl jen pár minut  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.