Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

FOTO: Kraj vybavuje nové areály nemocnice v Náchodě. Vznikne zde nejmodernější nemocnice v Česku

Nový pavilon nemocnice v Náchodě se oficiálně dokončen 18. září. Tenkrát byl ještě prázdný areál poprvé představen veřejnosti. V těchto dnech Královéhradecký kraj areál vybavuje nejmodernější lékařskou technikou. Jde o historicky největší investiční akci kraje.

Pavilony J a K stojí na ploše o rozloze 21 305 metrů čtverečních. Jejich stavba trvala 27 měsíců a stála 1,4 miliardy korun.

„Díky těmto investicím vzniká v Náchodě moderní zdravotnické zařízení na úrovni 21. století,“ potvrdil náměstek Pavel Bulíček (Piráti).

Například novorozenecké oddělení v kraji vybaví čtyřmi vyhřívanými lůžky s integrovanou resuscitační jednotkou. „Dále pak šesti novorozeneckými vyhřívanými lůžky s fototerapií, vše včetně pasivních matrací, a dále dvěma lampami pro fototerapii,“ dodává mluvčí hejtmanství Dan Lechmann.  Novinkou budou i dvě elektronicky polohované porodní postele v hodnotě přes 850 tisíc korun.

Porodnické oddělení je jakousi pomyslnou chloubou nového pavilonu. Budoucí maminky budou mít přímo z porodního sálu výhled na náchodský zámek.

Do nemocnice v Náchodě kraj aktuálně pořizuje i speciální lehátka pro pacienty s nadváhou za 1,12 milionu korun. V rámci tohoto balíku budou do nemocnice instalovány i další speciální a polohovací postele a hydraulické lehátko používané při léčbě hybných poruch u novorozenců.

„U všech uvedených zakázek kraj vysoutěžil ještě poskytování pětiletého pozáručního servisu. Na rozdíl od samotného pořízení majetku si jej ale bude hradit sama náchodská nemocnice,“ řekl radní kraje Václav Řehoř (ODS).

GALERIE: Nové pavilony nemocnice v Náchodě

Pátek, 18. září 2020, 13:37

GALERIE: Nové pavilony nemocnice v Náchodě
GALERIE: Nové pavilony nemocnice v Náchodě

Stavba nových pavilonů se dlouho nedařila

Královéhradecký kraj na stavbu nemocnice v Náchodě vypsal celkem čtyři tendry. Ten první už v březnu roku 2012. O dva měsíce později ho zrušil. Podobně dopadl i druhý tendr, ten byl vypsán o tři roky později. Třetí soutěž zrušilo vedení kraje v prosinci 2017. V pořadí čtvrtý tendr se vypsal 1. srpna 2017, ten se nakonec podařilo dotáhnout do konce.

Královéhradecký kraj ke čtvrtému tendru obdržel celkem tři nabídky. Výběrové řízení vyhrála ta s nejnižší cenou, tedy 1,344 milionu korun. Tu nabídlo uskupení firem Geosan Group a BAK stavební společnost.

Náchodská nemocnice je největším zdravotnickým zařízením zřizovaným Královéhradeckým krajem, které slouží spádové oblasti pro více jak 200 tisíc obyvatel.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky nemocnice, Náchod, Královéhradecký, kraj, FOTO, vybavení, pavilon, J, K, moderní, porodnice, lehátka, investice, stavba, Královéhradecký kraj, Česko, Pavel Bulíček, Česká pirátská strana, Václav Řehoř, ODS, Geosan Group

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Kraj vybavuje nové areály nemocnice v Náchodě. Vznikne zde nejmodernější nemocnice v Česku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.