Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V budově ZUŠ v Trutnově se držela vlhkost a zima. Problém má vyřešit rekonstrukce

Základní a umělecká škola v Trutnově sídlí ve třech budovách. Dvě jsou přímo na Krakonošově náměstí, třetí ve Školní ulici. A právě toto sídlo školy už je dlouhá léta ve špatném technickém stavu. Samotnou vlhkost už radnice řeší, teď na řadu přijde výměna oken.

Sanace vlhkosti začala v suterénu už minulý školní rok. Nová je venkovní izolace proti vodě a drenáž základů. Opravené jsou i omítky. „Budovu do výšky dvou metrů poškodila vlhkost a její stav by se do budoucna jen a jen zhoršoval. Povedlo se nám tuto opravu načasovat souběžně s rekonstrukcí pěší zóny, tudíž výkopové práce by mohly probíhat současně a vzájemně si nepřekážely,“ vysvětluje Ivan Adamec (ODS), starosta města Trutnova. Město přijde odvlhčení budovy na 2,2 milionu korun.

V druhé etapě chce město vyměnit okna. Ty současná jsou z roku 1967 a už dávno neplní funkci, ke které jsou navrženy. Nahradit by je měla nová v původním historickém vzhledu. Jako první přijdou na řadu okna ve směru do ulic, okna ve dvoře se budou dělat až jako poslední.

„Na tuto akci jsme získali dotaci od Ministerstva kultury ČR, tudíž 1,5 milionu korun z celkových nákladů ve výši 7,7 milionů korun pokryje dotace,“ dodává starosta. 

Ohodnoť článek

Foto město Trutnov

Štítky Trutnov, ZUŠ, rekonstrukce, okna, vlhkost, oprava, radnice, foto, fasáda, Školní ulice, náměstí, okno, Krakonošovo náměstí, Ivan Adamec, ODS, Ministerstvo kultury České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V budově ZUŠ v Trutnově se držela vlhkost a zima. Problém má vyřešit rekonstrukce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.