Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Počet úmrtí s covidem přesáhl v kraji dvě stovky. Pro lepší přehled vláda spustila nový web

V regionu od začátku pandemie zemřelo s COVID-19 209 pacientů. Vyplívá to ze statistiky Krajské hygienické stanice Královéhradeckého kraje, kterou hygienici zveřejnili dnes ráno. Aktuálně má potvrzené onemocnění 7.038 lidí.

V Královéhradeckém kraji je aktuálně nejhorší situace na Hradecku. Naopak nejméně nakažených je nově na Rychnovsku. Podle statistik ministerstva zdravotnictví bylo v Královéhradeckém kraji za posledních sedm dní zjištěno nejvíce případů covidu-19 v okrese Jičín, a to zhruba 919 nakažených na 100.000 obyvatel.

Celkové počty nakažených v Královéhradeckém kraji:

  • Hradecko – 1.787
  • Náchodsko – 1.655
  • Trutnov – 1.551
  • Jičín – 1.050
  • Rychnovsko - 995

Vláda spustila nový COVID web

Pro obyvatele České republiky začal fungovat nový portál, na kterém se dozví vše potřebné. Stránka má srozumitelně informovat o vládních nařízeních, životních situacích i aktuálních plánech vlády.

Na novém webu najdou lidé informace o příznacích COVID-19. Jsou zde i informace o tom, jak postupovat v případě nakažení. Nové stránky obsahují rovněž přehled kompenzačních programů pro podnikatele i zaměstnance zasažené koronavirovou krizí, zvlášť popisují například pravidla pro svatby, pohřby nebo stěhování v době epidemie. Část webu se věnuje možnostem trávení volného času, další fungování obchodů, služeb, pošt nebo bank.

Vznik nového webu inicioval na schůzce s premiérem Andrejem Babišem (ANO) poslanec Dominik Feri (TOP09). Ten od začátku pandemie veřejnost o situaci přehledně informoval na svém soukromém instagramovém profilu. Jeho žlutý trojúhelník se za tu dobu stal v České republice symbolem pro boj s koronavirem.

Zdravotnická zařízení prosí o pomoc

Vláda vyzvala veřejnost, aby pomohla v nemocnicích a sociálních zařízeních. Lidé už nemusí mít nutně zdravotnické vzdělání nebo praxi v oboru. Ministerstvo zdravotnictví ve spolupráci s Ústavem zdravotnických informací a statistiky spustilo jednoduchou platformu na pomoc zdravotníkům. Jde o web Online nabídka pomoci, kde se setkává nabídka s poptávkou. Stačí na webu vyplnit formulář.

„Kapacity všech pracovníků ve zdravotnictví se pohybují na hraně. Ve fakultní nemocnici v minulém týdnu chybělo celkem 460 zdravotníků, z toho 316 sester a 59 lékařů. Obdobná situace je rovněž v nemocnicích zdravotnického holdingu, kde chybí celkem 318 zdravotníků, z toho 33 lékařů a 285 zdravotních sester a sanitářů,“ píše hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS) v dopisu, který tento týden rozeslal všem zdravotníkům v Královéhradeckém kraji působícím mimo zdravotnická zařízení.

Ohodnoť článek

Foto Petr Roubíček | IG: choco_afro

Štítky COVID-19, koronavirus, Královéhradecký, kraj, počet, čísla, web, Dominik Feri, informace, pandemie, nemocnice, Královéhradecký kraj, Krajská hygienická stanice, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, zdravotnický pracovník, Česko, Jičín, okres Rychno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet úmrtí s covidem přesáhl v kraji dvě stovky. Pro lepší přehled vláda spustila nový web  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.