Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Pro profesionální sportovní soutěže budou nutné pravidelné testy

Součástí požadavků pro obnovení profesionálních sportovních soutěží bude povinné testování před každým zápasem. Budou se používat PCR testy, řekl na dnešní tiskové konferenci předseda Národní sportovní agentury (NSA) Milan Hnilička. Opatření platí od středy, kdy mohou soutěže žádat o výjimku.

Vedle dvou nejvyšších soutěží ve fotbale a hokeji se to bude týkat všech ostatních plně profesionálních soutěží, jako jsou například halové míčové sporty. Určen bude minimální standard. Konkrétní podmínky obnovení dané soutěže včetně maximálního počtu lidí na sportovišti budou určeny individuálně.

Zároveň bude povolen i trénink profesionálů na vnitřních sportovištích, pro který nebudou tak přísné podmínky. Je tak možné, aby profesionální kluby trénovaly i v případě, že jejich soutěž nezačne.

LFA chce opět rozehrát fotbalovou ligu páteční předehrávkou 

Ligová fotbalová asociace (LFA) chce znovu rozehrát první ligu po koronavirové přestávce v pátek předehrávkou 7. kola mezi Jabloncem a Brnem. Na tiskové konferenci Národní sportovní agentury to řekl předseda LFA Dušan Svoboda.

"Děláme vše pro to, abychom hráli už o víkendu. Máme na pátek už naplánovanou předehrávku Jablonec - Brno, takže chceme, aby se ty dva týmy zítra otestovaly. Chceme být připraveni na udělení výjimky, kterou ještě dnes v ruce nikdo nemá. Chceme udělat vše pro to, aby nás nezaskočilo nepřipravené," uvedl Svoboda.

"Chystáme se na tento víkend a doufám, že se soutěž rozehraje. Hlavně doufám, že počty záchytů budou malé a nebude nám to zase komplikovat dohrávání soutěže, že by si některé týmy musely zápasy dohrávat," doplnil Svoboda. LFA se bude situací více zabývat na dnešním jednání ligového výboru.

Vláda v pondělí oznámila, že povolí znovuzahájení profesionálních sportovních soutěži v Česku, které byly přerušené od první poloviny října. Podmínkou budou přísná hygienická opatření, především povinné testování před každým zápasem. To prvoligoví fotbalisté jako dosud jediní sportovci v zemi podstupovali už od začátku této sezony.

Fotbalová liga v Česku se naposledy hrála 4. října, poté se jako jedna z mála na světě přerušila. Odehráno je nekompletních šest kol, sedmé by mělo následovat o tomto víkendu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky hokej, fotbal, extraliga, profesionální, sport, zápas, vláda, omezení, povolení, testy, nařízení, rozvolnění, COVID-19, koronavirus, sportovní soutěž, soutěž, Národní sportovní agentura, NSA, Milan Hnilička, Dušan Svoboda, FK Baumit Jablonec, FC Zbrojovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro profesionální sportovní soutěže budou nutné pravidelné testy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.