Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ministr zdravotnictví Prymula rezignovat nehodlá

, aktualizováno 23. října 2020, 14:10

Premiér Andrej Babiš dnes pořádal ministra zdravotnictví Romana Prymulu (za ANO), aby rezignoval na svoji funkci. Měl pochybit schůzkou v restauraci, která měla být uzavřená. Navíc byl viděn bez roušky. Prymula ale oznámil, že nic neporušil a rezignovat nehodlá.

„Stojím tady jako člověk, který vypadá, že káže vodu a pije víno,“ řekl v úvodu dnešní tiskové konference ministr zdravotnictví Roman Prymula. Tisková konference se konala bez přítomnosti novinářů a byla bez dotazů.

Vysvětlil, že lidé, kteří rozhodují o opatřeních by je měli samozřejmě dodržovat. „Na základě obrázků, které se objevily dnes v Blesku to vypadá, jako že jsem něco porušil. Nic jsem neporušil. Schůzka neproběhla v restauraci, ale v soukromých prostorách. Já sám rezignovat nehodlám,“ doplnil.

Roman Prymula byl ve středu v restauraci navzdory zákazu, část opozice ho vyzývá k rezignaci

Ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) byl ve středu pozdě večer navzdory zákazu v restauraci na pražském Vyšehradě. Uvedl to deník Blesk, který zveřejnil fotografie. V restauraci byli podle serveru ve stejnou dobu i další lidé, včetně...

Na jednání se řešily akutní věci.

Na schůzce byl Prymula s předsedou poslanců ANO Jaroslavem Faltýnkem a ředitelem Fakultní nemocnice Ostrava Jiřím Havrlantem. Když jednání skončilo, vracel se prostorem, který je venku. „Byl jsem tam sám, šel jsem bez roušky. Přišel jsem k automobilu, sedl jsem si do něj a vzal jsem si roušku. Takto to bylo," doplnil ministr zdravotnictví.

„Na základě tohoto prohlašuji, že jsem nic neporušil a z tohoto důvodu já sám rezignovat nehodlám. Samozřejmě je možností pana premiéra, aby to udělal," zakončil tiskovou konferenci Prymula.

ČTĚTE TAKÉ: Babiš vyzval Prymulu k rezignaci. Pokud neodstoupí, hodlá ho odvolat​

Ohodnoť článek

Foto vlada.cz

Štítky Prymula, opatření, porušení, vláda, Roman Prymula, ministr zdravotnictví, Andrej Babiš, rouška, ANO 2011, tisková konference, Jaroslav Faltýnek, Jiří Havrlant, Fakultní nemocnice Ostrava, Blesk

Ministr zdravotnictví Prymula rezignovat nehodlá  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.