Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Lesy na okraji Hradce Králové zaplnily stovky lidí. Většina z nich byla bez roušky

Městské lesy na jihovýchodním okraji stotisícového Hradce Králové dnes odpoledne zaplnily stovky lidí. Do lesů vyrazili lidé na kolech, kolečkových bruslích, přišli si do nich zaběhat, projít se či najít houby. Obě parkoviště na okraji lesů u Zděné boudy i u lesního hřbitova byla zcela zaplněna auty. Pobyt v přírodě je nyní jednou z mála aktivit, na níž se nevztahují restrikce související s epidemií covidu-19.

Hlavní cesta do lesů zvaná Hradečnice byla za slunečného a relativně teplého počasí plná lidí. Téměř nikdo z nich neměl roušku. Otevřená byla i atrakce Na větvi, což jsou v korunách stromů zavěšená síťová hřiště a bludiště. Občerstvení návštěvníkům lesů poskytovala pojízdná kavárna.

"Uvažovala jsem, že bych šla na in-line brusle. Když jsem ale viděla, že je tady celý Hradec, tak jsem to vzdala a šla se projít do lesa," řekla žena, která se označila za pravidelnou návštěvnici lesů.

Městské lesy Hradce Králové mají rozlohu 3800 hektarů a slouží hlavně k rekreaci jeho obyvatel. Ročně je navštíví skoro milion lidí. Při rekreaci v nich lidé mohou například asfaltový okruh pro bruslaře a cyklisty, pohádkové stezky, přírodní posilovnu či rytířské hradiště. Ve dvou oborách mohou lidé vidět divoká zvířata. Lesy spravuje městská společnost Městské lesy Hradec Králové.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Petr Roubíček

Štítky ČR, koronavirus, lesy, rekreace, Hradec Králové, les, rouška, Městské lesy Hradec Králové

Lesy na okraji Hradce Králové zaplnily stovky lidí. Většina z nich byla bez roušky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.