Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Do trasování se v Královéhradeckém kraji zapojili také policisté

Nové, dočasné role se zhostili v tomto týdnu policisté, policistky a občanští zaměstnanci z Královéhradeckého kraje. Vypomáhají hygienickým stanicím, potažmo Ministerstvu zdravotnictví ČR s takzvaným trasováním v projektu chytré karantény.

Specifickým školením Ministerstva zdravotnictví ČR prošlo více než dvacet příslušníků a zaměstnanců Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje. Ti všichni jsou teď denně v telefonickém spojení s lidmi, kteří přišli do kontaktu s osobou, u níž byl prokázán koronavirus.

Do dočasného projektu trasování byli vybaveni z Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje potřebnou technikou, díky ní mohou získávat požadované údaje, zpracovávat je a dále poskytovat zpět do systému.

Volají lidem z celé republiky

Všichni policisté se podle Hurtové svých úkolů z projektu zhostili svědomitě a zodpovědně.

„Komunikují s lidmi napříč celou Českou republikou, zjišťují od nich požadované údaje, zpracovávají veškerou potřebnou agendu k tomu, aby mohla daná osoba bez zbytečné administrativy projít testem na nejbližší testovací stanici. Důraz přitom všichni kladou na důkladně provedený telefonický kontakt, při němž zjišťují detailní informace vkládané obratem zpět do systému. Není přitom pochyb, že jde o práci důslednou a komunikativně i časově velice náročnou, jeden telefonát může s ohledem na časové či technické možnosti volaného kontaktu zabrat i několik desítek minut,“ uvádí koordinátorka projektu za Krajské ředitelství policie Královéhradeckého kraje Monika Hurtová.

Policisté se činnosti věnují i nad rámec své pracovní doby

Veškeré „anomálie“, které se v průběhu telefonátu mohou objevit, jsou ihned řešeny s Ministerstvem zdravotnictví ČR. Všichni policisté, kteří jsou do projektu zapojeni, se této činnosti věnují i nad rámec své pracovní doby. Některé volané osoby nemusejí mít pro telefonát v průběhu dne dostatek času, kontaktováni jsou například až později večer.

V následujícím období se může počet policistů zapojených do projektu měnit, a to v závislosti na možnostech a dalších okolnostech či vývoji situace.

"Do projektu chytré karantény a samotného trasování jsou zapojeni policisté, kteří za normálních podmínek nejsou zařazeni do přímého výkonu služby. Akceschopnost Policie ČR v našem kraji není touto naší dočasnou výpomocí narušena. Policisté slouží veřejnosti a v této nelehké době se rozhodli pomoci i touto formou,“ dodává Petr Petřík, ředitel Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky policie, zapojení, trasování, hygiena, Královéhradecký kraj, projekt, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Krajská hygienická stanice, Česko, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do trasování se v Královéhradeckém kraji zapojili také policisté  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.