Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Promořování v praxi. U některých obchodů se včera večer stála fronta až ven

Vláda prakticky ze dne na den uzavřela veškeré obchody kromě drogerií, lékáren a potravin. Lidé tak narychlo vyrazili na nákup zimního oblečení, školních pomůcek a do hobby marketů. U některých obchodů v Hradci Králové se včera stála dlouhá fronta až ven.

„Někteří moji kolegové odešli z práce dřív, aby stihli nakoupit zimní boty pro děti. Přes internet se tohle zboží bojí kupovat,“ přiznal zaměstnanec společnosti Quittner & Schimek v Nové Pace Lukáš Štampoch. A nebyli sami, kteří se rozhodli nakupovat na poslední chvíli. Například podle serveru HKCity se stála dlouhá fronta i před hobby marketem Hornbach na Březhradu. Lidé s košíky už za tmy čekali ve frontě, která se táhla až na parkoviště.

„Vážení zákazníci, na základě vládního usnesení ze dne 21. října 2020 č. 1079 jsou naše maloobchodní prodejny uzavřeny,“ napsal obchodní řetězec na své webové stránky. Od dnešního rána tak zůstal otevřený pouze pro profesionály.

Vláda uzavřela obchody i přes to, že několikrát avizovala, že k podobnému opatření už nikdy nepřistoupí. Například premiér Andrej Babiš (ANO) na začátku června prohlásil, že pokud se budou některá opatření znovu zavádět, nikdy nebudou celoplošná.

Nakupování v hobby marketech dlouhodobě považoval za bezpečné i sám ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO). Včera je však prakticky ze dne na den uzavřel. Otevřou se nejdřív s koncem nouzového stavu v České republice, tedy 3. listopadu.

PŘEHLEDNĚ: Jaká opatření platí od dnešního rána? Podívejte se na kompletní seznam

Vláda včera zavedla kvůli šíření koronaviru další opatření. Kvůli vývoji koronavirové epidemie bude od čtvrtka 6:00 do konce nouzového stavu, který je aktuálně platný do 3. listopadu, mimo jiné uzavřen maloobchod. Výjimku mají prodejny základního...

Nová opatření mají zabránit kolapsu a nedostatku lůžek v nemocnicích. „Musíme v první řadě ochránit životy našich občanů. Při různých predikcích, pokud bychom nezavedli další opatření, by náš zdravotní systém zkolaboval 7. až 11. listopadu,“ řekl na včerejší tiskové konferenci premiér Andrej Babiš (ANO).

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HKCity | Zdroj HKCity

Štítky promořování, fronta, Hradec Králové, nakupování, obchod, foto, HKCity, vláda, uzavření, tma, Prymula, Babiš, nouzový, stav, COVID-19, koronavirus, ANO 2011, Andrej Babiš, QUITTNER & SCHIMEK, Hornbach, Nová Paka, Roman Prymula, Březhrad, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Iva Red

Moc nechápu, jak někomu v této situaci vadí zavřený obchod se zimním oblečením. Jednak lze využít stovky eshopů a pokud máte něco proti nim, tak jste si to měli už dávno zajistit. To, že se situace nevyvíjí dobře a zavření obchodů hrozilo, je už několik týdnů více než patrné. Teď je potřeba zachránit, co se dá a neřešit hlouposti.

Čtvrtek, 22. října 2020, 16:18Odpovědět

Kachle Kachlic

klasicka ceska debilita!!!!!

Čtvrtek, 22. října 2020, 15:13Odpovědět

Alena Janáková

Určitě je dobře zavřít před zimou obchody se zimním oblečením a botami, chápu u Prymulx a Babiše tyhle věci nakupovala služka, takže neví, ale moje děti budou chodit ve sněhu pomalu v sandálech. No co, v Africe chodí úplně bosí, takže se máme príma.

Čtvrtek, 22. října 2020, 14:45Odpovědět

Ján Vyrobík

Do fronty se včera mohl postavit jenom sebevrah, nebo vůl...

Čtvrtek, 22. října 2020, 10:44Odpovědět

Promořování v praxi. U některých obchodů se včera večer stála fronta až ven  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.