Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nemocnice v Trutnově zrušila testování samoplátců. Množství testů odběrové místo nezvládalo

Nemocnice v Trutnově musela omezit provoz svého odběrového místa. V posledních několika dnech se nechávalo testovat více samoplátců, než bylo možné zvládat. Nyní tak odběrové místo testuje pouze lidi, které pošle na odběr praktický lékař nebo hygiena.

Ještě na začátku října nemocnice v Trutnově rozšiřovala provozní dobu odběrného místa. Vedení nemocnice nastavilo otevírací dobu od 7:00 do 15:00. Navíc začalo opět testovat samoplátce. Ani ne po měsíci je vše jinak.

„Z důvodu enormního nárůstu zájemců o odběry na COVID-19 indikovaných KHS nebo oprávněnými lékaři, rušíme do odvolání možnost odběrů pro samoplátce,“ oznámila nemocnice na svých internetových stránkách.

K omezení testování samoplátců přistoupila před časem i Fakultní nemocnice Hradec Králové. Zde bylo testováno několik stovek samoplátců denně. Nemocnice tak přestala brát zájemce o odběr, kteří nemají objednaný termín. Někteří samoplátci jezdili do Hradce Králové například až z Prahy.

Otevírací doba odběrných míst v kraji:

  • Trutnov: 7:00 do 15:00
  • Náchod: 08:00 – 12:10 a následně od 12:45 do 14:30
  • Jičín: 12:00 do 15:30
  • Rychnov nad Kněžnou: 08:00 – 12:10 a následně od 12:45 do 14:30
  • Hradec Králové: 7:30 – 18:30

Nemocnice ve Dvoře Králové odběry pro samoplátce neprovádí. Testují pouze pacienty, které indikuje Krajská hygienická stanice nebo praktický lékař.

V Královéhradeckém kraji bylo k dnešnímu dni potvrzených 4.223 pozitivních testů na CODID-19. Nejhorší je stále situace na Hradecku, zde je 1.473 lidí s koronavirem. Od začátku pandemie se v kraji uzdravilo 3.233 lidí. 50 pacientů s COVID-19 zemřelo.

Ohodnoť článek

Foto FB: Oblastní nemocnice Trutnov a.s.

Štítky COVID-19, koronavirus, Trutnov, odběr, místo, testy, omezení, provoz, samoplátce, lékař, hygiena, KHS, provozní, doba, nemocnice, Krajská hygienická stanice, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, Městská nemocnice Dvůr K

Nemocnice v Trutnově zrušila testování samoplátců. Množství testů odběrové místo nezvládalo  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.