Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: V Hradci Králové se dnes otevřelo nové obchodní centrum. Prošlo kompletní rekonstrukcí

V Hradci Králové se po rekonstrukci otevřelo nové obchodní centrum na náměstí 28. října. Už před několika dny se pro veřejnost otevřelo první patro pasáže. Se zpřístupněním některých dalších částí se čekalo na otevření obchodu řetězce Tesco.

Rekonstrukce budovy z roku 1981 začala 1. března. Majitele vyšla na 400 milionů korun.

"Nejpodstatnější změnou je vybudování krčku mezi OC Atrium a bývalým OD Tesco, ve kterém vznikl hlavní vchod. Tím jsme sjednotili oba objekty v jedno moderní obchodní centrum, vznikl tak jeden obchodní dům," řekl investor a majitel centra Martin Nový.

Celková plocha obchodního centra je nově 20,5 tisíc metrů čtverečních. V celém areálu obou propojených budov může být až 50 malých obchodů. Ve třech patrech nové části je připraveno 35 jednotek a sedm restaurací.

V prvním patře mají být mimo jiné fastfoody. Ve druhém patře má být podle plánu restaurace. Zbývající plocha druhého patra je využita pro obchodní prostory a v posledním třetím patře jsou kanceláře. Parkování za obchodním centrem zůstalo zachováno. Zhruba 300 parkovacích míst se rekonstrukce netýkala.

Sehnat nájemce do těchto prostorů není pro majitele lehkým úkolem. „Sehnat nájemce v COVIDOvé době není snadné, máme vyřešenou zhruba polovinu. Stále chybí třeba i nájemce na restauraci ve druhém patře," řekl Nový. Například hračkářství je v prvním patře nové části otevřené od začátku měsíce, stejně tak jako vinotéka či papírnictví. Ostatní obchodní jednotky se budou přidávat postupně. Dnes ráno v 8:00 otevřelo svůj obchod Tesco.

Do počátku 90. let minulého století v budově fungoval první vícesortimentní obchodní dům v Hradci Králové - Prior. Na počátku 80. let to byl se svými 7.200 metry čtverečními prodejní a více než 9.000 metry čtverečními užitkové plochy jeden z největších obchodních domů v tehdejším Československu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Atrium, obchod, dům, rekonstrukce, Hradec Králové, Tesco, 28. října, náměstí, pasáž, restaurace, fastfood, OC, OD, obchodní centrum, obchodní dům, Martin Nový, Československo

FOTO: V Hradci Králové se dnes otevřelo nové obchodní centrum. Prošlo kompletní rekonstrukcí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.