Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

VIDEO: Po zběsilé jízdě se pokusil uplatit strážníky. Nepomohl mu ani pokus o útěk

Všechno vzniklo poté, co si hlídka Městské policie Hradec Králové všimla jedoucího vozu značky Audi, které v křižovatce nedalo strážníkům přednost. Řidič jel centrem města vysokou rychlostí, přejížděl do protisměru a nehodlal zastavit. Jeho jízda skončila proraženou pneumatikou. Když nepomohlo 50 tisíc jako úplatek, dal se na útěk.

„Poté, co vystoupil z vozidla, snažil se hlídce namluvit, že on řidičem není, pouze zde prochází,“ řekla mluvčí strážníků Eva Kněžourová. Následně se ukázalo, že u sebe doklady nemá. Dechovou zkoušku na alkohol odmítl a místo ní strážníkům městské policie nabídl 50 tisíc korun jako úplatek. I přesto, že byl upozorněn, že je natáčen, svoji nabídku zopakoval.

Hned poté, co mu strážníci oznámili, že je podezřelý z trestného činu podplácení. Dal se na útěk. „Bylo vidět, jak při běhu něco odhazuje do trávy. Nereagoval na výzvy k zastavení a snažil se ztratit ve tmě,“ vysvětluje mluvčí. Daleko však nedoběhl. Po pár minutách skončil v poutech zpět u auta strážníků, tam na ně čekala státní policie.

Po chvilce času se přišlo na to, že při útěku muž odhodil do trávy klíče od auta. „Muž až na druhou výzvu přivolané policejní hlídce sdělil svoji totožnost, ale opětovně odmítl se podrobit dechové zkoušce i testu na návykové látky,“ dodala mluvčí státní policie Iva Kormošová.

Řidiče, úplatkáře a příležitostného běžce si tak policie odvezla na policejní služebnu. Tam se přišlo na to, že má na rok zakázáno řídit. Na základě toho byl obviněn z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a zločinu podplácení. Za to mu hrozí trest odnětí svobody od jednoho roku do šesti let.

Navíc zaplatí škody, které spáchal na služebně. Pod vlivem alkoholu zde několika údery rozbil stropní světlo.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky doprava, policie, krimi, úplatek, útěk, obvinění, Hradec Králové, video, městská, alkohol, Audi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Po zběsilé jízdě se pokusil uplatit strážníky. Nepomohl mu ani pokus o útěk  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.