Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Z vlakového nádraží v Hradci Králové rovnou do Bradavic. Vtipálek zde označil nástupiště 9 a 3/4

V posledních dnech je na hlavním vlakovém nádraží v Hradci Králové hlavním lákadlem fiktivní nástupiště 9 a ¾. Jak je známo…. Z něho kouzelníci odjíždí do školy čar a kouzel v Bradavicích. Kdo sem cedulku umístil není známo, ale lidé se u ní rádi fotí.

Označení nástupiště na sloupu jednoho z perónu hlavního vlakového nádraží v Hradci Králové se stalo prakticky ihned virálem na sociálních sítích. Ne jeden cestující se u sloupu zastaví a vyfotí. Například tyto dvě slečny fotku sice udělaly, ale funkčnost se bály vyzkoušet.

Zkusit projít do říše kouzelníků nedoporučují ani České dráhy. Sloup zde stojí už několik desítek let, nikomu se to zatím nepovedlo. Na druhou stranu… Fotka se zlomeným nosem nebo boulí na čele by mohla mít na sociálních sítích o něco větší virální potenciál. 

Jediné pravé nástupiště 9 a ¾ je v Londýně 

Nástupiště devět a tři čtvrtě se nachází na londýnském nádraží King's Cross. Portálem na něj mohou projít pouze čarodějové a kouzelníci. Každým rokem odtud odjíždí vlak do školy čar a kouzel v Bradavicích, kam dopraví několik stovek studentů. 

V reálném světě ceduli s označení „Platform 9 ¾“ nalezneme za nástupištěm 9. Nástupiště 9 a 10 neleží v jedné budově – tedy nejsou uprostřed budovy, jak J. K. Rowling zamýšlela a jak je vyobrazeno ve filmu. Filmové nástupiště číslo 9 a 10 je nutné hledat uprostřed hlavní budovy nádraží King's Cross. Ve skutečnosti je tak reprezentují nástupiště 4 a 5.

Ohodnoť článek

Foto Twitter: Petr Ridl

Štítky vtip, zábava, Hradec Králové, nástupiště, 9 a 3/4, Harry Potter, vlak, doprava, cedule, Twitter, Škola čar a kouzel v Bradavicích, železniční stanice, Joanne Rowlingová, České dráhy, Nádraží King's Cross, magie, Londýn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z vlakového nádraží v Hradci Králové rovnou do Bradavic. Vtipálek zde označil nástupiště 9 a 3/4  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.