Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dvě tragické nehody za sobotu. Za Červeným Kostelcem srazil vlak člověka, ve Stěžerech zahynul řidič

Do dopravních statistik se za sobotu zapsaly hned dvě tragické události. Ve Lhotě za Červeným Kostelcem došlo ke srážce vlaku s člověkem. Svým zraněním na místě podlehl. Večer pak u Stěžer havaroval řidič osobního auta, který jel zřejmě moc rychle. Vyjel do protisměru, kde narazil čelně do plechové zastávky. Auto pak skončilo v poli. I tato nehoda měla smutný konec.

Při sobotním dopoledni vyjely složky IZS do Lhoty za Červeným Kostelcem na Náchodsku. Vlak smetl krátce před devátou hodinou na přejezdu člověka, který na místě zemřel. „Ke střetu sedmapadesátiletého muže s vlakem došlo z dosud nezjištěných příčin. Veškeré okolnosti této nešťastné události jsou předmětem vyšetřování,“ uvedla policejní mluvčí Eliška Majerová.

Provoz na trati byl po dobu nezbytně nutnou zastaven. Z vlaku muselo být evakuováno 25 cestujících, dalších 20 vystoupilo samo. Místo zásahu si posléze převzala drážní jednotka SŽ z Nymburka,“ říká mluvčí hasičů Martina Götzová.

Nešťastná dopravní nehoda u Stěžer

Začátek tragického dne v noci zakončila ještě jedna smrtelná nehoda, která se stala u Stěžer na Hradecku. Osmatřicetiletý řidič osobního auta, jedoucí od Hradce Králové, pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy, vyjel do protisměru a čelně narazil do plechové zastávky.

Vozidlo následně pokračovalo v jízdě do pole, kde se zastavilo. Na místo ihned po přijetí oznámení vyjela zdravotnická záchranná služba, policisté a hasiči,“ uvedla policejní mluvčí. Řidič svým zraněním podlehl na místě.

„Z prvotního šetření vyplynulo, že muž nebyl za jízdy připoután bezpečnostním pásem,“ doplnila Majerová. Příčina a okolnosti dopravní nehody jsou v šetření hradeckých policistů.  

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky dopravní nehoda, smrt, osobní auto, vlak, člověk, Stěžery, Červený Kostelec, Lhota za Červeným Kostelcem, okres Náchod, Lhota, Nymburk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvě tragické nehody za sobotu. Za Červeným Kostelcem srazil vlak člověka, ve Stěžerech zahynul řidič  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.